harvy 21.05.2023 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) Mam istniejącą fotowoltaikę założoną w 2020 roku czyli na starych zasadach rozliczania net meteringu czyli opustów. Chcę kupić pompę ciepła ale rozmawiałem z instalatorem i muszę wystąpić o zmianę mocy przyłączeniowej żeby nie płacić kar za jej przekroczenie po instalacji pompy bo patrząc na historię zużycia w Tauronie to na pewno będę przekraczać obecną moc umowną/przyłączeniową. Tak wiec radośnie wypełniłem wniosek online o podniesienie mocy przyłączeniowej który będą procesować do miesiąca ale po tym jak się mu pochwaliłem to przypomniał sobie że Tauron może chcieć mnie wtedy przerzućić na rozliczanie net billingiem po podniesieniu mocy. Czy ktoś miał już takie przejścia i zmieniał moc przyłączeniową mając fotowoltaikę rozliczaną na starych zasadach i mógłby potwierdzić że tak robią lub że można nie przechodzić na nowe zasady rozliczania za wyprodukowaną energię? Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 21 Maja 2023 przez harvy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancia 21.05.2023 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Nie ma związku z podniesieniem mocy do net bilingu. A swoją drogą to jaką pompę instalujesz że mocy zabraknie, jaką masz obecnie, jaka instalacja pv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts