engi 06.09.2002 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Niech robią jak umią najlepiej, a na czas nie patrz tak bardzo.Ważna jest jakość wykonanej pracy.Chyba płacisz za robotę a nie za godziny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 06.09.2002 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Mała dygresja - przywieźli mi więźbę pomalowaną czymś w kolorze morskiej zieleni. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2002 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Hm.... Może impregnat???A tak poważnie - generalnie kolor zależy od barwnika nie od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 06.09.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Impregnat. Wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 06.09.2002 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Napewno to jest barwnik, a czy impregnat był czy nie to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2002 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2002 12 dni dach 4-spadowy 250m krokwie blachodachówka obróbki i wsiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2002 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2002 ma być wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 08.09.2002 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2002 Marekbil proporcja wolego oka w przyblizeniu 6.5 m szerokości do 1,2 wysokości taki łuk ma mi wyciąć stolarz z klejonego drewna bedzie na środku połaczony i podparty słupem na to przyjdą krokwie kontrłaty i łaty a więc wysokość się zmieni licze że dodatkowo jakies 20 cm. Dachówke zamierzam ułozyc w łuske. Dzisiaj oglądalem trzy domy z wolimi oczami i ten sposób ułozenia bardziej mi sie podoba- fakt 2x wiącej łat. Jeżeli masz jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbil 09.09.2002 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 Też idę w łuskę,moje wole oczka po zewnętrznym obrysie mają 75 na 250 co znaczy złamanie dekarskiej zasady 1 do 5 (dekarze "piszczą" ale będą musieli kombinować) ,obrys okna 180 na 60.Deskę czołową mam z drewna klejonego,całośc obita deskmi w jaskółczy ogon.Jak masz coś to pisz na priva: [email protected] PzdMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.09.2002 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 u mnie 4 ludzi (od 5 do 21 godz) jeden dzień, dah 180 m2, jedna jaskółka, krycie , łaty, folia - 3 dni - blacha dachówkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 11.09.2002 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2002 Luska!A jak u Ciebie.Widać postępy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 13.09.2002 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Nie pisałam, bo w dalszym ciągu robią więźbę. Ponoć mają skończyć w środę, a potem krycie dachówką bitumiczną. Strasznie to pokręcone, mam tylko nadzieję, że ten dach będzie taki śliczny, jak go sobie wyobrażam. Za to posadzki już zrobione, robią się tynki zewnętrzne no i taras. Dorzuciłam dwa schodki do zejścia z tarasu - półokrągłe, na szerokości 6 m. Fajnie to wygląda. Martwię się prognozą pogody na najbliższe dni - może ktoś ma wejścia na górze, żeby jeszcze z tydzień nie padało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opaves 15.09.2002 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2002 Mnie dach robili prawie dwa miesiace -rece opadaja Powody rozne: a to deszcze, a to ekipa miala inne budowy, a to urlop, a to musielismy czekac na nietypowe dachowki sprowadzane z Niemiec itp. Szkoda gadac i tyle... Zaplacilem tez niezle - 35 zl/m2 z podbitkami Pozdrowienia, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 17.09.2002 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Prawie kończą!To prawie pewnie potrwa ze 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2002 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Luśka, pogadałem z kim trzeba i do końca września masz pogodę bez deszczu. Po weekendzie będziesz miała cieplej. U mnie 300 m2 z trzema lukarnami i loggią robili trzy dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Naprawdę nie ma znaczenia, jak szybko robią. Ważne, zeby dobrze.U mnie mury stanęly w 3 tygodnie, a więźbę robili 4 tygodnie (ale tylko 2 ludzi i strasznie gadatliwych - to dlatego tak się grzebali). Jak powiedziałam, ze naprawdę zapłacę dopiero jak wszystko będzie zrobione i zadnych zaliczek wcześniej, to się sprężyli w 3 dni i skończyli. Ale jest chyba dobrze, bo dekarze nie narzekają, a kładą już blachę trzeci tydzień (taki mam dach). Kosztował mnie ponad 60 % tego, co do tej pory wydałam (ale blacha PLANNJI - Regola). Jest piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.09.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Jubba, piękne dzięki! A więźba jeszcze nie skończona.. Mają w poniedziałek dopieścić i od wtorku - środy może zacząć szaleć dekarz. Namęczy się chłop solidnie, ale pocieszył mnie - pani się nie martwi, ja już nie takie pokręcone dachy robiłem. Zobaczymy - na razie patrzę w niebo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 słusznie ktoś zauważył że Jubba ma już dach a nie ma ścian ciekawy z niego klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 30.09.2002 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 U mnie trzy dni. Ekipa 4 osobowa - domek parterowy, ale jak sami zauważyli - projektant nie żałował drewna. Jestem bardzo zadowolony z pracy cieśli. Zainteresowanym mogę podać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2002 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 więźba dachowa bez łat: 3 ludzi 4 dni. 15 dni do zakończenia robót. dach skomplikowany 8 koszowych, 2 jaskółki,orynnowanie, podbitki, okna dachowe, łączna powierzchnia krycia 450 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts