Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc / podpowiedzi odnośnie wyboru pompy ciepła

K_Krzysiek

Recommended Posts

https://lh3.googleusercontent.com/pw/AJFCJaU1AyUtbLbtvz4kKKYMwEWhG5dOs6AOq-1pjrdseEPNWBoMHqdjZpAraVh21IzFoPkJqLr8i7U5ZqTABgqkx2a23_8wSoFWs1SlaIM2xm_RPoVFVpAgL4X0WvEtJL_MHux775AXRaru2jbLyDyL1bOQvpAIQJekQWV8lHF_9aTSEBm_-mecWpJQf_aTnXgirnnxOMFbHSwvWmgl0AU5TRTLqJUZe7aoyN7nz3COWnL1TGn41lLId-Vu_r9YpEmtpjQ7EcPrgcBsvq3g9Lk-Y5TCPixqn95xD478tZBpeaibAjuU0uSjxt7sllOcu_JdsxUISy9EJDwff79mGZQNKl1zj_7QrVCKnO_tXDUQgmvyr2xUn6anFjRPb-MO3q0NXYmeWxkJ6vNBbSU4FtDSPP100eAKFIMGSAB15dtc2vGJau1SxTvW9MD4hwdjqKumYE46R_ogONKsPZIUxooRO0dD1I9mzqz4_UQq9Nkv8bEntzAAu808-oK-EzfSoACVNN7lyctm4Rm5uFIJAA-ov7l98SvfKnoJQbL9WnEME4hrtUgzJ1TJ3wVxPSZUAcMNKV3bcFi3jPVOkySRseAHdTTrIu9AgtTRWl-BUrnzMtPrPpcAcRlwI2Q3CWnE8ce82g66b6MaG0P2JNlZxXMDqgp04tLOFgOUqOpqAOn2DIt59alGTe25vI484sujwTdZLuDg6vEQeupzGlCzgjh9X4RasxRqrx801QtmH2YnPTXM2Uy4WdOzW7VGVDUatlDlaBFetseg6pPQfmiTlWNbIm6ahrpjrQQCqt-VDgjkIaoWaWlBFAPtLVHLW8Y1r_0kNQS4Ire53TmKKhIKSFph9ZBdNFEupMQHMu2sMXoqG2VnWrIg-z2YMYX3JQslky0S8Z7ZYddDI4_-gr9fCK-bvQ=w1185-h714-s-no?authuser=0

Wykresy mocy;

-Panasonic,

- LG,

- Haier,

Ten wykres to najgłupsza rzecz , kierując się wykresami tabelkami zabrniemy w ślepą uliczkę ja to wiem też miałem nie mieć ciepła jak było prawie 20 stopni mrozu ale haier zapomniał o tabelkach i dalej grzał jak by nigdy nic a od Września zeszłego roku syn go ma w nowym domu jeszcze nie docieplonym i przy minus 18 też haier zapomniał o wykresach i tabelkach i grzał cymbał nic się z tego nie robiąc :D:D:D

A jest fajny rzetelny film na jutubie o pompach ciepła i tam nijak nie pasuje nic bo markowa pompa wychodzi gorzej od taniej , bardzo długi film ale otwiera oczy

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Witam mam takie pytanie mianowicie mam dopiero co zainstalowaną pompę panasonic 7 (parter 110m² podłogówki)planujemy dopiero w przyszłym roku się wprowadzić instalator powiedział żeby w październiku załączyć pompę z nastawą 22⁰ i grzanie prostą, czy takie nastawienia bedą ekonomiczne i dobre dla pompy na temp w środku mi nie zależy.