adrwas 31.05.2023 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Dzień dobry, Kupiłem mieszkanie w kamienicy, postanowiłem sprawdzić stan belek nośnych. Niestety podczas zrywania sufitu okazało się, że miejscami deski podtrzymujące polepę są w bardzo złym stanie. Konstruktor poradził abyśmy odciążyli strop zdejmując polepę od góry (również występują pęknięcia ścian przy belkach) Myślimy nad zastąpienie polepy wełną i teraz moje pytanie jaką wełnę wybrać. Belki mają wysokość 350mm (po zdjęciu polepy + pustka). Myślałem nad zastosowaniem 2x po 150mm wełny ale boję się że będę mimo tego słyszał sąsiadów. Czy powinno to wystarczyć? A może zastosować dodatkowo z 50/100mm wełny akustycznej do tego? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berno01 10.06.2023 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 (edytowane) Zwykle strych jest dostępny w celu konserwacji, chociaż może być zamknięty kluczem trzymanym przez faktora. To dobrze, ludzie byli już wcześniej włamywani z sufitu, chociaż jest to bardziej nowa konstrukcja, ponieważ jest mniej kropli na podłogę! router login 192.168.l.l.link/ Przestrzeń wewnątrz jest zwykle własnością najwyższego mieszkania, aż do samego dachu, który jest wspólny. Jeśli czyny mówią inaczej, to się liczy. Wiele z nieefektywności cieplnej będzie przeciągami. Te miejsca mają dużo wentylacji, aby zatrzymać gromadzenie się wilgoci. W czasach, gdy wszyscy palili zadymione ogniska, nie był to tak duży problem, jak korzyść, aby uzyskać przeciąg powietrza! W dzisiejszych czasach nie jest to jednak tak pożądane. Edytowane 11 Czerwca 2023 przez berno01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts