Tad 03.09.2002 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 W ściance działowej muszę zainstalować kanały wentylacyjne, które połączę z wylotami dachówek wentylacyjnych. Jak w ściance o gr.10 -12 cm usytuować kanał wentylacyjny, jaki to kanał, z czego wykonany, okrągły czy prostokątny?Czy może po prostu włożyć rurę pcv 100mm. Jak to wszystko "przepchać" przez strop teriva, żeby pustak stropowy nie spadł? Tym bardziej,że mam takie dwa kanały wentylacyjne w kuchni obok siebie.To znacznie osłabi pustak stropowy terivy. Pytałem o to producenta Terivy ale milczy jak zaklęty już od paru miesięcy, a przyszedł czas żeby to wykonać.Na pewno wielu z was jest już po takim wykonaniu. Podobnie jest z rurami kanalizacyjnymi przechodzącymi przez strop.Proszę o pomoc -Tad [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Tad dnia 2002-09-03 11:31 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Tad dnia 2002-09-03 12:12 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Tad dnia 2002-09-03 13:33 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Tad dnia 2002-09-03 13:34 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Tad dnia 2002-09-04 10:23 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 mam podobny problem a temat nigdzie nie poruszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.09.2002 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 taki Strop Teriva zalewa się warstwą betonu i tak naprawdę to ten beton wraz z belką jest elementem konstrukcyjnym, pustak pełni rolę wypelnienia, tak że jak go podziurawisz nic się nie powinno stać.kanały wentylacyjne nie wyprowadza się dachówek wentylacyjnych, porozmawiaj z kominiarzem który będzie odbierał, ja mam podobne problemykanały wentylacyjne można zrobić z specjalnych kształtek prostokątnych np: "domus" 50x 105 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 03.09.2002 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 pisząc dachówki wentylacyjne miałem na myśli dachówki tzw. kominki , które mam w projekcie tylko nie pokazano jak je połączyć i z jakimi kanałami wentyl.A gdzie te kanały "domus" są do nabycia? Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.09.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 http://www.domus.com.pl/ to jest link tam są dystrybutorzy lokalni, ja nie wiem gdzie budujesz i czy znajdziesz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 04.09.2002 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Dzięki za link-ciekawy!Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts