Zapek1 06.06.2023 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 Witam, Czy może ktoś z was ma jakieś doświadczenie z oczyszczalnią Bioficient od Kingspana? Kilka lat temu kupiłem tą oczyszczalnie, zakopałem w ogrodzie i do tej pory wszystko działa. Ale tej wiosny chciałem sobie podnieść trochę teren mojej działki (o jakieś 20cm) i mam problem, bo nie wiem jak mogę podnieść pokrywę od tej oczyszczalni, żeby przy wyższym terenie nie była ona w dziurze. Widziałem na paru stronach, że jest możliwość dokupienia oryginalnej nadstawki, ale po pierwsze trochę cena jest wysoka, a po drugie jeżeli dobrze rozumiem to musiałbym rozkopać całą oczyszczalnie wyciągnąć górną część, włożyć nadstawkę i z powrotem górną część z pokrywą. Podnosił ktoś może pokrywę w tej oczyszczalni i wie jak to zrobić tak żebym za dużo nie musiał niszczyć sobie podwórka? Już nawet szukałem zwykłej pokrywy i chciałem ją zamontować nad tą, wtedy bym miał dwie pokrywy oryginalną i wyżej tą dołożoną. Ale wszystkie pokrywy które znalazłem mają światło o średnicy 600mm, a pokrywa Kingspana ma 700mm. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/273601-nadstawka-do-kingspan-bioficient/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 14.06.2023 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Właz o większej średnicy, około 80cm, mają do do większych oczyszczalni w wobet-hydret. Widziałem takie przy ZBB-20C. Nie wiem, czy sprzedają to osobno, ale możesz ich zapytać. Nie wiem też jak z ceną za coś takiego Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/273601-nadstawka-do-kingspan-bioficient/#findComment-8064204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts