Whatlogin 08.06.2023 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Hej wszystkim, Czy znacie może jakieś czujniki, które tworzą sieć i gadają ze sobą bez wifi? Albo jakiś system ze zdalną syreną? Mam poddasze, na którym chciałem zamontować dwa czujniki i np. trzeci piętro niżej. Wykrycie dymu uruchamiały by wszystkie trzy. Kiedyś takie widziałem - ale teraz świat zalało zigibee, tuya i inne smart rozwiązania. Zwykły czujnik odpada, bo równie dobrze mogę siedzieć tam i patrzeć czy nie płonie i wąchać czy nie dymi syreny przez ten strop nie usłyszę. Garaż w sumie to samo. Przy okazji, czy te przez wifi wymagają połączenia z internetem, czy może działają w sieci lokalnej? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 13.06.2023 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Z tego co się orientuję, to większość modeli działa w sieci lokalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts