pkruszynski 09.06.2023 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Dobry wieczor Założyłem zawór zwrotny na wylocie rury studni abisyńskiej (lustro wody 2-3m).Zalewam pompę korkiem zalewowym, po chwili zaczyna pompować wodę, zakręcam korek zalewowy i na obiegu zamkniętym trzyma 4bary. W momencie otwarcia obiegu ciśnienie spada do 0 i woda nie leci. Testowane na dwóch zaworach, uszczelki sa, pakuly i pasta + dokrecone solidnie. Nie wiem już co robie nie tak, czy faktycznie powinienem wezwać fachowca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.06.2023 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Wg mnie zawór zwrotny powinien być w studni na samym dnie inaczej będzie dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 11.06.2023 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Zawór zwrotny raczej nie zatrzyma powietrza przed zassaniem... on jest z zasady domykany "ciężarem" wody nad nim, więc musi być na dnie rury, a nie na jej wylocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts