Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolda/Tristan Ceramiki Paradyż - KTO MA U SIEBIE ???

juras

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w mojej łazience Izolda była jedynie tłem dla takiej śmiesznej płytki z nadrukiem skóry zebry - z Tristana nie korzystałam, bo nie podobał mi się. Izolda dzięki swemu neutralnemu kolorowi i ciekawej, pofalowanej strukturze bardzo dobrze komponuje się z różnymi dekorami- z różnych firm, nie tylko Paradyża.

Chętnie dołączyłabym zdjęcia mojej łazienki, ale nie bardzo wiem jak - jestem tu I-y raz : (

ja mam kupioną Izoldę i Tristana ...

Kurcze ja też i w sobotę właśnie mi na budowę przywożą, tylko nie wiem czy dobrego wyboru dokonałem z żoną, bo seria trochę narzuca taki nowoczesny styl (prznajmniej tak sugeruje żona) a ja tego chciałbym uniknąć. I w zasadzie na wszelkich ekspozycjach i folderach widziałem te płytki w aranżacjach takich typowo nowoczesnych, orientalnych a nigdzie nie widziałem w aranżacjach bardziej standardowych, ciepłych i stonowanych.

A może ktoś też lubi pstrykać wszystko co popadnie i ma jakieś fotki z ekspozycji w swoim mieście, niekoniecznie ze swoich łazienek. Wiem, że sporo ludzi tą właśnie serię kupowało zeszłego roku, bo w hurtownich schodzi jak świeże bułki.

polecam na 100%. Wygladają ślicznie. Wybraliśmy z brazem, chociaż srebrne wg mnie są ładniejsze. Jednak bałam się, że łazienka byłaby za zimna.

Polecam. Jak w końcu się przemogę to wkleję zdjęcia :lol:

Paradyż ma bardzo ładne płytki. Gustowne i niedrogie.

Zastanawiamy się nad beżowymi z serii Pedros do salonu,korytarza i kuchni. Cena 46,97/m jest zachęcająca. Odrobineczkę inne, hiszpańskie kosztują już 67,90.

Cieszę, się, że jest tak duży wybór i że nasze polskie są nie tylko tańsze ale równie ładne jak renomowane zachodnie.

Bardzo dzięki za wsparcie.

Arturo zdjęcia super.

Kupiliśmy płytki z żoną w zeszłym tygodniu, uparła się na te srebrzysto-niebieskie dodatki i na układanie glazury w poziomie a pasków kolorowych w pionie. Trochę większość ludzi (i ja również) obawia się takiego układu. Rozrysowałem całą łazienkę na pececie z użyciem obrazków oryginalnych w skali 1:10, dzisiaj pokazałem to mojemu wykonawcy i razem z żoną wyjaśniliśmy mu o co nam chodzi. Jego opinie, że ukłądał tak wiele razy i było super w dalszym ciągu mnie nie przekonywały (żona już od dawna jest zachwycona wyborem), ale właśnie dzisiaj się dowiedziałem, że w salonie, w którym kupiłem płytki od poniedziałku fachowiec z Paradyża przyjeżdża i układa 10 nowych ekspozycji w tym m.in serię kładzioną dokładnie tak jak myśmy to wymyślili. Pokazał nam zdjęcia projektów. Coś czuję, że chyba będzie świetnie. Efekty za jakieś 3 tygodnie, na życzenie udostępnię zdjęcia ...

Są pierwsze efekty pracy z Izoldą. Wrzucam jedno zdjęcie, ale jak skończą robić za tydzień to jeszcze coś podeślę. Oczywiście jeszcze nie ma fug (będą jasne).

Zapomniałem dopisać, że to jest wersja silver, przy tym świetle tego nie widać. Nie będzie niestety mebli z drewnem, bo do srebrno-niebieskiej kolorystyki nic nam nie pasuje. Będą za to pólki i blat do umywalki z płytek.

http://republika.pl/fhuviva/temp/izolda.jpg