Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolda/Tristan Ceramiki Paradyż - KTO MA U SIEBIE ???

juras

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas decyzja zapadla no i bedzie Tristan/Izolda :p

Wybralismy te BROWN.

Teraz mam zagwostke jak obudowac wanne 8)

Macie jakies pomysly ??

Juras , czekamy na fotki z koncowego efektu :D

No i tez chcialam prosic o namiary na firme od mebelkow lazienkowych :D

Jak one wygladaja cenowo ??

Widzialam tez nowe dekory do tej glazurki. Nazywaja sie fantazja i sa takie jakby szklane z niebieskim. Zupelnie inne niz te Izolda.

u mnie właśnie też fachowiec zaczął wczoraj układać Tristana i Izoldę :D :D :D - i teraz mam ostatni moment na podjęcie decyzji dot. fugi, facet w sklepie doradzał mi "jaśmin" - bardzo zbliżony do koloru płytek... ale mnie kusi jeszcze kolor trochę ciemniejszy tzn. coś zbliżonego do toffii .. myślicie że dobrze by wyglądał?

• 2 weeks później...
Gorgu,

dzięki za informację.

Martwię się trochę, czy jak dam sufit podwieszany nad prysznicem, przy wysokości łaz. 2,5m. to czy nie będę "uderzać" w sufit stojąc w brodziku, tzn czy nie będzie mi za ciasno od góry?

A Ty jak myślisz?

Sonika- zwróć proszę uwagę, że mój prysznic jest też na podwyższeniu, chociaż faktem jest, że jest bardzo płytki (chyba 3cm głębokości) Wiesz to wszystko samo musi wyjść w "praniu". Sufity zawieszane są na końcu (tzn po kafelkowaniu)- tak więc sama ocenisz czy nie będzie za nisko.

Poza tym to ja uwielbiam swoją łazienkę- tzn nie zrozum mnie źle, ale na żywo wygląda o wiele lepiej, szczególnie stiuki kórych nie widać na zdjęciach. Jak będziesz przejazdem koło Legnicy to wpadnij zobaczyć.

Jak będę, to wpadnę napewno.

Bardzo bym chciała zobaczyć Twój domek, no i tę śliczną łazienkę też oczywiście.

Napisz jeszcze proszę o tym montowaniu sufitu.

Dlaczego po płytkach?

I jak ja mam to zrobić, jesli sufit mam w tej chwili nawet nie zaszpachlowany.

Myślałam, że teraz zrobię sufity podwieszane i gładż gdzie trzeba, żeby mi potem budowlaniec do wanny z butami nie wchodził.

A może ja żle to myślę.

Napisz i poradz, proszę

Jak będę, to wpadnę napewno.

Bardzo bym chciała zobaczyć Twój domek, no i tę śliczną łazienkę też oczywiście.

Napisz jeszcze proszę o tym montowaniu sufitu.

Dlaczego po płytkach?

I jak ja mam to zrobić, jesli sufit mam w tej chwili nawet nie zaszpachlowany.

Myślałam, że teraz zrobię sufity podwieszane i gładż gdzie trzeba, żeby mi potem budowlaniec do wanny z butami nie wchodził.

A może ja żle to myślę.

Napisz i poradz, proszę

Sonika- ja też jestem baba więc niektórych rzeczy nie wiem- dlaczego tak a nie inaczej. Ale wydaje mi się, że jest to indywidualnie od fachowca jak i co chce najpierw robić. Jak pamiętam to moi najpierw zamontowali wannę, zbudowali podest i od razu dawali brodzik i muszlę klozetową (to było na jednym podeście), a potem płytki, w tym czasie drugi fachowiec robił umywalkę, następnie podwieszali sufity (na specjalnych listwach metalowych podwieszali regipsy) szpachlowali, dawali stiuki i to było na koniec- o ile pamiętam to chyba taka była kolejność. Aha- jeśli u ciebie coś ma być za nisko i masz się źle czuć, to pomyśl może tylko wystarczy nakleić płytę regipsową na sufit- no wiesz, żeby uatrakcyjnić sufit i ładnie ją zaszpachlować ciekawym pucem (np stiuk albo inny)

Co do wanny to obawiam się, że będzie ona jednym z pierwszych rzeczy jakie ci zamontują, żeby ją obudować i sprawdzić poziom przy czym u mnie zasyfili ją co niemiara- brrr- szorowania było a było.

• 2 weeks później...
Jak według was najatrakcyjniej połozyć listwę dekoracyjną Izolda Brown w pionie? Czy samą Alfę, Alfę z Betą na zmianę, czy sama Betę? Mam na myśli tę szerszą listwę 25*9,8.

Zrób tak żeby tobie się podobało- a listwy są tak ładne same w sobie, że jak je nie położysz to i tak będzie ładnie :lol:

U mnie jest rząd listków w górę, drugi rząd ma listki w dół (nie pamiętam czy to była beta czy alfa) Osobiscie- dla mnie to żadna różnica :lol: