Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z sufitem podwieszanym - przeróbka

Recommended Posts

Witam,

prosiłbym o poradę, mianowicie mam kuchnię z jadalnią o wielkości pomieszczenia 25 m2, wysokość pomieszczenia 258 cm. Obecnie na suficie jest położony g-k, który popękał w kilku miejscach na łączeniach. Fachowiec był i stwierdził, że trzeba zrobić sufit na stelażu krzyżowym. Sufit do położenia nowy z uwagi na kompleksowy remont kuchni, kable, punkty oświetleniowe itd ... Chciałem go ściągnąć, żeby nie obniżać zbytnio sufitu podwieszanego ale wystąpił problem.

Okazuje się, że nie jest w stanie ściągnąć starego sufitu podwieszanego, bo jest przyklejony do sufitu, a nad nic znajduje się styropian. Z tego co mi wiadomo, dom posiada stropy styropianowe ?

Co teraz robić ? Jaka jest minimalna wysokość sufitu krzyżowego od stropu (czyli od obecnej płyty g-k) ? Czy można ogólnie nawiązać mocowania sufitu podwieszanego do obecnej płyty g-k ?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Radek

• 3 weeks później...

Dużym problemem jest bezpieczeństwo przeciwpożarowe. Materiały łatwopalne, takie jak szmaty, należy usunąć. Odsłonięte prace elektryczne należy naprawić. Jeśli komora wyrównawcza jest używana jako powrót powietrza HVAC, kabel musi mieć parametry znamionowe, aby nie wytwarzał toksycznego dymu podczas pożaru Tweakbox https://vlc.onl/ .

Reszta to głównie estetyka, jeśli nie dotykają zbyt często okablowania. A ponieważ tego nie widać, estetyka nie jest ważna.

Edytowane przez mindy6

• 3 weeks później...

Otwarcie sklepu detalicznego w centrum handlowym. Nie lubię podwieszanych sufitów, chcę po prostu wyciągnąć to, co tam jest, pomalować sufit i kanały na czarno i poprowadzić szynoprzewody.

Czy są jakieś obawy, o których powinienem wiedzieć? Chcę tylko zacząć od usunięcia sufitu podwieszanego, prawdopodobnie zaczynając od farby. Zatrudnię elektryka do innych prac router login .

Edytowane przez khajihana