Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sufit podwieszany stelaż krzyżowy, a wpuszczane profile LED

Recommended Posts

W projekcie mam sufit podwieszany w pomieszczeniu 5 x 5m (w przybliżeniu), a w nim wpuszczane profile LED o długości kilku metrów.

Z tego co wyczytałem, przy takim wymiarze pomieszczenia wypadałoby zrobić stelaż krzyżowy pod sufit podwieszany, ale co teraz z profilami LED, które będą się w wielu miejscach krzyżować ze stelażem?

Nie mam zamiaru tego sam robić tylko wziąć ekipę, ale zastanawia mnie jak to się wykonuje.

Załączam poglądowy rysunek zgodnie z moim zrozumieniem stelaża (proszę nie zwracać uwagi na rozstaw profili itp.) i miejsca gdzie mam w projekcie wpuszczane profile LED.

Mowa o takim profilu - https://www.ledstyl.pl/profil-led-gk-podtynkowy-subli-bialy-2m-id-2880.

Do takiego profilu podwójne płytowanie może by wystarczyło i by się zmieścił w samych płytach nie dotykając stelaża, ale inna opcja oświetlenie nad którą się zastanawiam to szynoprzewód magnetyczny, a tam już wysokość wpuszczanych szynoprzewodów to ~5cm, więc grubsze płytowanie nic nie da i szynoprzewód i tak by się w wielu miejscach krzyżował z profilami sufitu.

bllhzhg.png

sufit.jpg

sufit.jpg

Edytowane przez yonny115