yonny115 12.06.2023 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) W projekcie mam sufit podwieszany w pomieszczeniu 5 x 5m (w przybliżeniu), a w nim wpuszczane profile LED o długości kilku metrów. Z tego co wyczytałem, przy takim wymiarze pomieszczenia wypadałoby zrobić stelaż krzyżowy pod sufit podwieszany, ale co teraz z profilami LED, które będą się w wielu miejscach krzyżować ze stelażem? Nie mam zamiaru tego sam robić tylko wziąć ekipę, ale zastanawia mnie jak to się wykonuje. Załączam poglądowy rysunek zgodnie z moim zrozumieniem stelaża (proszę nie zwracać uwagi na rozstaw profili itp.) i miejsca gdzie mam w projekcie wpuszczane profile LED. Mowa o takim profilu - https://www.ledstyl.pl/profil-led-gk-podtynkowy-subli-bialy-2m-id-2880. Do takiego profilu podwójne płytowanie może by wystarczyło i by się zmieścił w samych płytach nie dotykając stelaża, ale inna opcja oświetlenie nad którą się zastanawiam to szynoprzewód magnetyczny, a tam już wysokość wpuszczanych szynoprzewodów to ~5cm, więc grubsze płytowanie nic nie da i szynoprzewód i tak by się w wielu miejscach krzyżował z profilami sufitu. Edytowane 12 Czerwca 2023 przez yonny115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts