Gość 03.09.2002 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Belka drewniana o wymiarach 13cm x 13 cm, o jakich wymiarach i jaka cegła może ją zastąpić? Czy pustak MAX o szerokości 12 cm jest wystarczający? Czy wiecie gdzie to znależć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 04.09.2002 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Nie wiem Anonimowy o jaki dokladnie filar Ci chodzi (wewnątrz czy zewnątrz). Ja zastąpiłem drewniane filary, które miałem w proekcie (słupy podtrzymujące taras i dach) cegłą klinkierową zazbrojoną prętami stalowymi 12mm) Na taras dałem po 5 cegieł klinkierowych na warstwę, a tam gdzie nie spełniał on funkcji nośnej - 2 cegły klinkierowe dziurawki Hansona). Efekt jest super, a koszt też nie taki duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts