CzlowiekzMorza 24.06.2023 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 Witam serdecznie, Rozpocząłem przygodę z montażem bram garażowych i trafiłem na pewną zagwozdkę. Mam do zamontowania bramę, którą zamontowałem razem z automatyką jednakże zauważyłem że po lewej stronie brama na odcinku ~ok 1 metra po podłączeniu automatyki zostaję prześwit... Po odłączeniu automatyki i wrzuceniu ją na tryb ręczny prześwit ten jest na odcinku już na ok ~10 cm. Chciałbym znaleźć przyczynę przekoszenia się bramy chciałbym zaznaczyć że przed naciąganiem sprężyn wszystko było w "oku". Moje pytania są następujące... 1 ) Gdzie popełniłem błąd monterski i jak tego uniknąć. 2 ) Czy jest to wina różnic % w naciągu sprężyn? ( w tym wypadku lewa ma 8.0 a prawa 8.2 obrotu ). 3 ) Czy w obecnej sytuacji kiedy brama jest naciągnięta to czy gdy w pozycji zamkniętej bramy poluzuję lekko lewą linkę tak aby brama zrównała się z posadzką to rozwiąże cały problem. Poniżej przedstawia zdjęcia mojego problemu. Wiem tylko tyle ze skoro jest gdzieś przekoszona to gdzieś ucieka oko...wał? Dla administratorów : Nie mogę wstawić zdjęcia ponieważ pojawia mi sie komunikat "Założenie grupy nie powiodło się kliknij wstecz aby kontynuować". Dlatego też wrzucam link do zdjęcia. https://ibb.co/FJpPFx3 Pozdrawiam Człowiek Z Morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts