d7d 07.07.2023 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Wiata i garaz mogą być w granicy ale budynek mieszkalny już nie.garaz jest plecaki do mnie Wybuduj swój garaż w granicy działki. Następnie do garażu dostaw swój nowy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruzam 10.07.2023 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 Przyznam szczerze, że nie wiedziałem, że garaż może być w granicy. Jak wtedy wygląda ewentualna zgoda na to z sąsiadem? Czy to się jakoś formalnie wszystko załatwia? A co, jak z czasem sąsiad zmieni zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.07.2023 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Garaż może być w granicach jeżeli jest to zgodne z WZ lub MPZP.Po wybudowaniu sąsiad może zmienić zdanie ale nie będzie to miało już znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glade89 11.07.2023 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Wybuduj swój garaż w granicy działki. Następnie do garażu dostaw swój nowy dom. Nie wiem jak się to ma na szkodach, do tego mam wąska działkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glade89 11.07.2023 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Co byś nie dawał musisz mieć na to papier, w tym przypadku ktoś by musial spalić fragment ściany z pirem i płytkami klinkierowymi jeżeli sa takie dokumenty i spełnia to wymogi dla Twojej ściany możesz budować taką ściane ale zgodnie z dokumentem czyli nie możesz użyć innych materiałow niż przebadane. Płytki cięte z rozbórki na 99% odpadają. Sąsiad władował Cie na niezłą minę. Zobaczymy co powie strażak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glade89 11.07.2023 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Zawsze można zastosować ścianę trojwarstwową ale to podnosi koszta i zmniejsza działkę...A może da się wykonać ścianę oporową (tyło od sasiada)na zasadzie ściany trojwarstwowej? Mam 40k cegieł na podwórku tzn. materiał jest pytanie czy takie coś w ogóle można wykonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.07.2023 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 wykonać ścianę oporową po co Ci ściana oporowa, jaki ma ona związek z p.poż? Nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glade89 11.07.2023 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 po co Ci ściana oporowa, jaki ma ona związek z p.poż? Nie łapie Jest błędnie się wyraziłem to przepraszam. Sciana z cegly jest niepalna. Płytki mogą być problemem ale czy sciana też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts