Janek1987 25.06.2023 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Witam! Mam skończone prace u klienta tzn wyszpachlowane maszynowo tynki gipsowe. Przetarte maszynowo wraz ze sprawdzeniem pod halogen (zawsze tak robię). Następnie zagruntowaliśmy podkładem na biało. Ściany i sufity są naprawdę bardzo ładne. Prace zostały odebrane oraz rozliczone. Klient żadnych uwag nie wniósł to moich prac!!! Ani pisemnie ani słownie!!. Malowanie końcowe miało odbyć się póżniej na biało cały dom. Do malowania nie doszło ponieważ klient zmienił warunki umowy i chce jednak żeby ściany były w kolorze w cenie gdzie miało być wszystko na biało. Problem w tym, że podczas rozliczania napisałem do klienta emiala: "zgodnie z ustaleniami zostało do zrobienia: przeszlifować i zagruntować za grzejnikiem (2) na poziomie piwnic i "drobne" poprawki na ścianach i sufitach, które zostana wykonane podczas malowania końcowego". Klient tego emaila nie kwestionował!!! W takim razie, że malowania nie dojdzie, wiec chcę zamknąć umowę i podjechać do klienta na 3-4h i dokończyć prace.Teraz klient się mści, i wysyła mi emaile, że stan ścian jest tragiczny (niechlujstwa i nierówności itp) i najpierw chce przyprowadzić experta który oceni stan ścian (tylko ścian, tak napisał) bo nie pozwoli sobie aby malarz malował tak drogimi farbami. Ten świat na psy schodzi!!!! Czy mam obowiązek uczestniczyć przy takiej expertyzie??? Chce napisać mu takiego emaila, że chce uczetsniczyć przy takiej expertyzie, prace mają być sprawdzane zgodnie ze sztuka oraz normami. Wszelkie poprawki zanotowane w protokole wraz z dokumentacją zdjęciowo!!! Podczas odbiorów nie wniósł żadnych uwag, że są niechlujstwa, nierównosci widoczne gołym okiem! Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.06.2023 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 i kto miałby taką ekspertyzę wykonywać ? rzeczoznawca budowlany ? - rzeczoznawcy raczej zajmują się ekspertyzą całości obiektu, nie tym, czy tynk jest położny w taki, czy inny sposób. Ja bym poczekał na tą " ocenę stanu technicznego wykonanych robót " i sprawdził uprawnienia zawodowe " experta " pozwalające mu dokonywać takiiej oceny.Pamiętaj, że jeśli jesteś pewny swojego rzemiosła i poprawności wykonanych prac, również możesz powołać swojego " experta ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts