Gość 03.09.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Czy ktoś stosował przy murowaniu ścian zewnętrznych jednowarstwowych zamiast zaprawy ciepłochronnej zaprawę zwykłą wstawiając w środek powierzchni paski styropianu o grubości spoiny i szerokości 7-10 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2002 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Słyszałem również o stosowaniu trzech pasków zaprawy (izolację cieplną stanowi zamknięte powietrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 04.09.2002 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Ja tak mam zrobione u siebie sciana 44 p+w Porotherm po bokach zaprawa w srodku pasek styropianu. Myślę że pasek bardziej niz rolę izolacyjna spelnia rolę rozdzielajacą warstwy zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.09.2002 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Arman powiedz mi czy stosowałeś zaprawę ciepłochronną czy zwykłą i ile Cię to kosztowało (pieniędzy i czasu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 05.09.2002 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Stosowałem zwyklą zaprawę wapienną niestety nie moge podac kosztów wyszły 2 paczki styropianu wapno i piasek ale ile nie wiem płacę w hurtowni raz na jakiś czas jak się juz nazbiera wieksza kwota. Robocizna jest taka sama w obu zaprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts