Recycle 28.06.2023 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Cześć, planuję budżetowo odświeżyć łazienkę. Wybór padł na panele winylowe samoprzylepne, jednak wśród opinii przewija się słabość kleju w panelach. Chciałbym dodać trochę kleju żeby się to lepiej trzymało, jednak nie mam pomysłu co zastosować. Powierzchnia jest mała - ok. 2 m2 dlatego zależałoby mi na jakimś małym opakowaniu. Specjalistyczne kleje do takich paneli są dość drogie i dostępne w dużych opakowaniach, dlatego szukam alternatywy. Dzięki za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonmajster 29.06.2023 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Cześć, planuję budżetowo odświeżyć łazienkę. Wybór padł na panele winylowe samoprzylepne, jednak wśród opinii przewija się słabość kleju w panelach. Chciałbym dodać trochę kleju żeby się to lepiej trzymało, jednak nie mam pomysłu co zastosować. Powierzchnia jest mała - ok. 2 m2 dlatego zależałoby mi na jakimś małym opakowaniu. Specjalistyczne kleje do takich paneli są dość drogie i dostępne w dużych opakowaniach, dlatego szukam alternatywy. Dzięki za porady! Jaki to ma być winyl? Masz tam podłogówkę? Taniego winyla unikaj jak ognia, chyba że chcesz mieć zapach wulkanizacji w łazience, ftalany i formaldehyd w powietrzu. Po za tym raczej nic klejonego nie utrzyma się na długo na nierównej powierzchni tj. płytkach bez wylewki samopoziomującej. Robiąc budżetowo w tym przypadku można tylko stracić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recycle 13.08.2023 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Na przyszłość: Fugi wyrównałem klejem do płytek, a przed położeniem paneli winylowych (Gerflor) nałożyłem specjalny grunt Gerflor. Po położeniu gruntu podłoże zrobiło się bardzo lepkie, co niewątpliwie pomogło panelom przyczepić się bez dodatkowego kleju poza tym, który był pod spodem. Po miesiącu nadal wszystko wygląda okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts