Gość 08.01.2005 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 http://foto.onet.pl/upload/27/28/_398454_n.jpg "ale pyśny losiołek,ziobać jak wciongam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2005 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Kochanie a my nie mozemy sie nawet o jedno wystarac. Mamy juz za soba 2 lata nieustannych prob i walki i nic. Teraz czekaja nas przeokropnie kosztowne i dlugotrwale testy i badania. Jak ja Ci zazdroszcze!!!!!!!!! Glowa do gory. Ani Tobie ani temu malemu Dziubkowi nic sie nie stanie. GRATULACJE!!!!! I usmiechnij sie!!!!! PS. Pamietaj o kwasie foliowym i poglaszcz brzusia ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Zrozpaczona..... Koniecznie idz do lekarza i zacznij łykać kwas foliowy....zrób badania, domagaj sie ich....I powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omi 08.01.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 A ja Ci Kochana życzę duuuuuuużżżo zdrówka ....dla Was dwojga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 08.01.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Żadne gadanie i tak Cię nie uspokoi, będziesz się denerwować aż urodzisz i dopiero wtedy się uspokoisz. Na mnie znajomi mówią wiedźma (nie tylko z powodu "uroczego" charakterku) i jak słowo honoru, coś mi mówi , że wszystko dobrze się skończy. Przytul się do męża i jak on potrzyma Cię za brzusio to choć na chwilkę wszystkie lęki Ci przejdą. Mój, jak ja panikowałam, mówił "wszystko będzie dobrze, Jej Bohu" - miał rację!!! U Ciebie też się sprawdzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.01.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 U mnie jeden ma w tym roku 18 - kę, drugi 17-kę, a trzeci skończył we wrześniu 2 lata.Małżonka za m-c kończy 42.I nie było żadnych podtrzymań.Resztę zadania rozwiąż sama i policz - ile lat miała mama.Powodzenia i dużo frajdy, bo ta jest naprawdę pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 09.01.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Nie lękaj się i nie smuć . Smutno może być tym, którzy pragną dzieci, lecz nie mogą ich mieć. Zobacz, jak otwarcie piszą o tym Magdzia, maxymov Dasz radę, zobaczysz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.01.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 ara, święte słowa! Sama bym tego lepiej nie ujęła. Przyszła mamo : Gratulacje serdeczne i życzę dużo zdrowia, nadziei i radości. Ludzkiego gadania nie słuchaj, o siebie dbaj i głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Czerwone winko na poprawę krążenia nie jest zabronione. Czyjego krążenia? Nie chcę się wdawać w dyskusje o piciu alkoholu w radosnym wątku zrozpaczonej,ale dla bezpieczeństwa w tym okresie nie powinno się pić nawet najmnieszych ilości. Alkohol wypijany przez matkę przenika do płodu w takim samym stężeniu, jakie występuje we krwi matki. Ale nie o tym ten wątek! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 10.01.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Mimo wszystko GRATULUJE!Ja mam jedno dziecko i brak czasu na drugie.W sumie to Ci zazdroszcze,ze los zadecydowal za Ciebie.Moja Mama jak mnie urodzila byla w Twoim wieku i nie bylo zadnych problemow!!!Pomysl sobie ze te wszystkie starania o dom,pieniadze itp.nie mialyby sensu gdyby nie dzieci!Trzymam figi za Was!Bedzie dobrze,bo czemu nie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 10.01.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Są troski tak banalne, że wstydem byłoby zadręczać nimi innych, każdy je ma. Ale są i takie, którymi można się szczycić. Jesteś więc szczęściarą.Dbaj o siebie. pozdr. ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 10.01.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Oj naprawde Ci gratuluje, choc pewnie teraz jestes przerazona... Mam dwojke szkrabow (9 lat i 6 lat), sama mam 37 lat i bardzo chcialabym miec jeszcze jedno dziecko. Budowa domu budowa, ale to dziecko caly czas chodzi mi po glowie Pozdrawiam Ciebie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tym razem anonimowa 10.01.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 chcialabym miec taki problem dla Ciebie problemem jest kolejne dziecko a dla mnie jego brak - zawsze chcialam miec przynajmniej trojke a nie wiem czy doczekam sie chociaz jednego bo po latach staran powoli trace sily na dalsza walke pozdrawiam i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Ogromne Gratulacje ! Mam dwoje wspaniałych dzieci 12 i 10 lat , niedługo 40-stka a mój mąż nieśmiało napomyka o trzecim dzidzusiu Sama mam czworo rodzeństwa, najmłodsze dziecko mama urodziła co prawda w wieku 35 lat, ale tylko ono z nią dziś zostało. Życzę wiele, wiele radości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 11.01.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Ten gość to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 11.01.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 I jeszcze coś - co do obaw o zdrowie dziecka, to chyba większe ryzyko wystąpienia wad wrodzonych jest w przyapdku pierwszego dziecka w wieku 30 lat niż czwartego w wieku 40-tu? A tak nawiasem mówiąc, to ja też jestem z rodziny 4-dzietnej, najmłodsza siostra tez była wpadką, a jest maskotką całej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.01.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Sadze ze w ogole nie amsz czym sie martwic! moja babcia urodzila swoje pierwsze dziecko, jak miala skonczone 38 lat. Corka (mojamama) urodzila sie zdrowa, nic jej nie brakowalo. Naprawde nie ma czym sie martwic. Pomysl, ze przez to ze masz jeszcze troje starszych dzieci bedziesz miala dodatkową pomoc. glowa do gory i nie omieszkaj za 9 miesiecy napisac co ci sie urodzilo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 13.01.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Absolutnie nie rozpaczaj. Wiem to z autopsji ja i moja żonka,która zaszła po raz 4 (trójka już była ) rozpaczała i wylała morze łez. W tej chwili jest to rodzynek i nasze oczko w głowie. Dbaj o siebie i dzidziusia i NIE PAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 14.01.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Moja ciotka, kiedy zaszła w ciążę (drugie dziecko) miała 38 lat, wujek 45 i gdyby ktokolwiek śmiał jej zasugerować, że to późno, to po pierwsze w ogóle nie rozumiałaby o co mu chodzi , po drugie by sie obraziła, po trzecie uważałaby, że chyba zgupiał. Teraz dziecko ma 4 lata i wszystko jest jak najbardziej ok. Przeraziły mnie raczej wypowiedzi niektórych, że pierwsze dzicko koło 30, to za późno i mogą być problemy. Ja mam 27 i absolutnie nie jestem gotowa na dziecko. Moze za 3-4 lata, o ile przez ten czas w mojej psychice zajdą jakieś kolosalne zmiany. To za późno?? Mam tylko 2 koleżanki, które mają dzieci, ale one są kilka lat starsze ode mnie. Nic się nie martw!! Wszystko będzie dobrze. Obiecuję. A na moich obietnicach zawsze można polegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.01.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Smutna lidko,po 30 po prostu większy odsetek mam ma jakieś komplikacje w ciąży, co wcale nie znaczy, że akurat u Ciebie tak musi być. Poza tym ok. 35 roku życia spada płodność, szczególnie u kobiet, które nie rodziły i/lub brały hormony. Dlatego np. leczenie bezpłodności u kobiet w tym wieku daje gorsze rezultaty, niż u młodszych. Na pewno błędem jest decydowanie się na dziecko wbrew sobie, pod czyjąś presją. Nic na siłę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts