tomekbsw 02.07.2023 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2023 Witam. Mam do Was pytanie, ponieważ na działce mam budynek gospodarczy 4m x 4m wysoki z tyłu 4,2m, przód 3m. Aktualnie budynek jest wybudowany na pustaka i na wysokości 2,5 metra jest wylany strop. W budynku nie ma wieńca tylko są zalane betonowe filary w rogach a na nich jest oparty ceownik jako murłata z przodu i tyłu. Do niego przyspawane są co 1m krokwy również ceowniki ( wszystkie gorącowalcowane 100). Dach jednospadowy. Tak jak na rysunku, chciałbym dobudować do niego wiatę. Z racji wymiany poszycia dachowego na wiaciez tyłu i przodu tzw murlaty mogę oprzeć z jednej strony na filarze lub wymienić również na budynku i dać w całości 8m. Do tego chce dać słupki 2 w odległości 4m od budynku. Do belek "murłata" chciałbym dać również co metr ceowniki jako krokwy. Mam pytanie z czego najlepiej dać te 2 słupki, belki od nich do budynku "tzw. Murłaty" jak i krokwy? Krokwy to ewentualnie taki sam ceownik jaki mam na budynku gospodarczym mogę dać. Tylko nie wiem z czego zrobić słupki i poprzeczki. Rury, ceownik, profil czy dwuteownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 06.07.2023 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Kolego wiesz do ilu m2 mogę zrobić wiatę stalowa na zgloszenia bez zezwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.07.2023 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Kolego wiesz do ilu m2 mogę zrobić wiatę stalowa na zgloszenia bez zezwolenia na budowę https://cuk.pl/porady/wiata-bez-pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts