boozman 06.07.2023 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Mam do Was pytanie. Muszę skrócić o kilka centymetrów nogi od starego drewnianego stołu. Ich grubość to 75mm. Jak najlepiej to zrobić? Obrysować wokół mierząc od podłogi i ciąć płatnicą? Przy tskiej grubości ciężko zachować idealny wymiar. Myślałem o skrzynkach ale grubość nóg dość spora. Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jendrass 23.07.2023 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Miałem ten sam problem: zamocowałem ukośnicę do każdej z nóg, zależy od wagi dostępnej ukośnicy - stó leżał na boku.Inne rozpatrywane warianty obejmowały zbudowanie podparcia dla stołu i podwyższenie stołu z ukośnicą lub zbudowanie własnej skrzynki uciosowej.Jeśli nie dysponujesz odpowiednią ukośnicą ostatnia propozycja jest łatwa w realizacji. Idzesz do stolarni, prosisz o odpady po cięciu płyt, 7 niedużych prostokątów.1 sztuka - podstawa, 4 sztuki - boczne ścianki, 2 sztuki - będą łączyły boczne ścianki od góry i je usztywniały.Skręcasz lub sklejasz (bardzo starannie) i jest przyrząd.Mocujesz dwoma ściskami do nogi.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts