Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za tynki wewnetrzne tradycyjne, gipsowe

PRO

Recommended Posts

Chodzi o cenę ile płaciliście za wykonaie 1 m2 tynku tradycyjnego z kompletem wykończeń.

Tynk cenmentowo-wapienny lub gipsowy prosze zaznaczyć typ tynku.

Dla porządku prosze o ceny netto Materiał+robocizna oczywiście jeżeli to mozliwe. W każdym razie całość wykonania, ale ceny netto od m2.

Pro, tynki filcowane nadają się bezpośrednio pod malowanie. Są one równe, ale mają delikatną fakturkę. Tak więc absolutnie nie robi się po nich gładzi. Jeżeli chcesz mieć natomiast idealnie gładkie ściany, to lepiej wybierz gipsowy. Nam właśnie o tę fakturkę chodzi, bo wygląda to obłędnie jak jest dobrze wykonane. Jestem z zach. Wielkopolski.

Pro, tynki filcowane nadają się bezpośrednio pod malowanie. Są one równe, ale mają delikatną fakturkę. Tak więc absolutnie nie robi się po nich gładzi. Jeżeli chcesz mieć natomiast idealnie gładkie ściany, to lepiej wybierz gipsowy. Nam właśnie o tę fakturkę chodzi, bo wygląda to obłędnie jak jest dobrze wykonane.

Amen - nic dodać nic ująć. :D

No i mają większą wytrzymałość mechaniczną. :o

Pozdrawiam

Tomas, jest to niestety cena za robociznę tynków filcowanych, które są zawsze droższe od zwykłych. Cena materiałów za 1m2 waha się między 3-4zl. Z tego co wiem jest to jedna z najwyższych stawek, ale u nas ta cena będzie zrekompensowana przez dodatkowe gratisy ze strony ekipy (gratisowe schody zewnętrzne, obsadzanie wszystkich drzwi wewnętrznych i wewnętrznych- sztuk 12, wykończenie klatki schodowej i sufitu w garażu itp). Tak że i tak nam się opłaca. :D

JA za tynki cem-wapń płaciłem 6,5 za metr. To jest cena robocizny, z materiałem nie liczyłem. Tynki były na tyle gładnki , że filcowanie niczego nie zmieniało. Z filcowaniem cena wzrastała chyba do 7 albo 7,5. Tynkowałem w październiku zeszłego roku.

Piotr,możesz mi dać namiary na tych tynkarzy (tego tynkarza)?