ppawwell 11.07.2023 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Cześć wszystkim.Mam pytanie odnośnie napowietrzenia kanalizacji w dość starej kamienicy. Z tego co zauważyłem nie ma takowych w pionach gdzie jest podłączona umywalka i brodzik/wanna, są tylko w pionach gdzie WC.Przenoszę kuchnie do salonu i robię aneks. Mam blisko podłączyć się do piony gdzie właśnie nie ma odpowietrzenia czy też napowietrzenia. Mieszkam tu już bardzo długo i nigdy nie było smrodu ale nieraz zdarzało się takie dziwne bulgotanie jak woda ściekała. Boję się, że jak dołożę jeszcze zlew i zmywarkę to wysadzi tą rurę w powietrze.Pomyślałem, że mogę zrobić taki myk i w wolnym przewodzie kominowym zrobić oddzielny pion i rurę aż po sam dach. Do pionu kiedyś dawno, dawno temu była podłączona podobno kuchenka kaflowa. Nie wiem co wybrać i proszę o radę, pewnie najlepiej zrobić normalnie w tym pionie tak jak powinno być ale nie ma jak.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts