arek176 12.07.2023 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Witam forumowiczów, przychodzę z szybkim pytaniem równo 2 tyg temu miałem wylewany styrobeton na piętrze i parterze domu. Na piętrze warstwa 10cm żeby zakryć rekuperację a na dole i tu właśnie rodzi się pytanie... również wylana jest warstwa 10cm styrobetonu i na to będę układał jeszcze 10cm styropianu a pytanie jest następujące czy po tych 2 tyg można spokojnie rozkładać styropian na parterze czy poczekać jeszcze z tydzień/dwa ? Wiadomo, jak rozłożę styropian to mogę zamknąć wilgoć w środku a tego bym nie chciał... ile czasu może taki styrobeton schnąć i czy jest jakiś sposób aby sprawdzić procentowo wilgotność tego materiału ? Aktualnie od 1,5tyg wszystkie okna są pootwierane i jest ostre wietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 12.07.2023 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Na parterze wilgoć będzie zawsze. Połóż listek styropianu na noc i następnego dnia zobacz czy jest wilgoć, ale to nie jest miarodajne, sprawdza się na suchym podłożu. 10 cm po 14 dniach już odda całą wilgoć pochodzącą z wiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogantano 06.10.2023 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2023 (edytowane) Jak długo płyta powinna odpoczywać przed rozpoczęciem na niej zabudowy? Płyta na poziomie ze ścianami mrozowymi Dom 4-sezonowy. Używanie betonu VidMate 32mpa. Płyta będzie miała grubość 4 cali, z niektórymi pogrubionymi obszarami do 6 cali. Mam nadzieję, że wlejemy w ciągu najbliższych kilku tygodni. Edytowane 10 Października 2023 przez rogantano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts