Rafał1983 15.07.2023 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Witam, na dniach będę rozprowadzał kanalizacje poziomą. W łazience główna rura 160 i podejścia pod przybory 110. I teraz się zastanawiam czy za wc można zrobić redukcję i polecieć 110 do małej toalety i kuchni, czy lepiej 160 do toalety i 110 do kuchni. Do toalety od łazienki jest 6m a do kuchni 8m. Rury sn4 czy sn8, magnaplast, pipelife, czy dyka. W jednym sklepie polecają pipelife sn4 spienione, chociaż lite też mają, w innym zachwalają dyke i o połowę tańsza. Może głupie pytanie, ale czy ma znaczenie jak się ustawia redukcję rur w poziomie, bo na necie sprzeczne opinie czytałem, ale nic konkretnego. Chociaż na logike to chyba nie powinno być żadnych uskoków przy spływaniu ścieków więc zdj nr. 1 wydaje się być prawidłowe. I jeszcze kwestia trójnika 45*, bo wydaje mi się że tak jest nieprawidłowo, czy można go dać pionowo, w ten sposób + kolanko 45* i już jest gotowe podejście, czy tak jak mi się wydaje, że powinien być w poziomie + 2 x kolanko 45*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
razor0 27.07.2023 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 (edytowane) cSugerowałbym zainstalowanie pompy Provore Macerating, aby upłynnić wszystko przed wyrzuceniem. Ścieki wyrzucane w „standardowej” instalacji znajdują się w pionowym odcinku rury nad kratką, ale cząstki stałe są 192.168.l.l.link/ zawieszone w cieczy i nie twardnieją w rurze. Przy twoim ustawieniu płyn będzie uciekał od ciał stałych i TP, co z czasem doprowadzi do zatorów, jeśli nie będzie używany wystarczająco często. Edytowane 30 Lipca 2023 przez razor0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts