lukaspy 15.07.2023 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 (edytowane) Witam, Wiem że trochę od tyłu, ale potrzebuję wykończyć otwór drzwiowy tynkiem cementowo wapiennym w wykończonym domu.Historia jest taka że miały być drzwi z ościeżnicą, ale otwór jest na tyle niewymiarowy że po wycenie ościeżnicy, wybrałem inne rozwiązanie - drzwi w otworze drzwiowym (bez ościeżnicy). W skutek czego potrzebuję teraz wykończyć ten otwór. Stan na teraz:- na krawędziach otworu drzwiowego zostały wklejone narożniki tynkarskie- jedna strona otworu goły pustak porotherm- druga strona otworu bloczki betonowe zalewowe I teraz problem: Otwór chciałem wykończyć tynkiem cementowo wapiennym z worka. Ale przeczytałem że przed tynkowaniem należy wykonać szpryc, i w tym momencie zaczyna i się problem.Dom jest wykończony - jedna strona drzwi płytki, druga pomalowana ściana z gładzią, dodatkowo w pobliży zabudowa drewniana i schody.Generalnie narzucanie szprycy na to wygląda kiepsko.Co mogę z tym zrobić ? Czy można tynkować bez szprycy ? Może jakiś grunt ? Edytowane 19 Lipca 2023 przez lukaspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaspy 19.07.2023 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) Tak, maja być nowe drzwi. Ale drzwi które będą wstawione w otworze drzwiowym (aluminiowe).Natomiast drzwi z robioną na zmówienie ościeżnicą (tak bardzo niewymiarowy otwór i tak położone płytki w okół niego) że cena drzwi z custom ościeżnicą to 1,6x drzwi aluminiowe z szybą w otworze drzwiowym. stąd pytam jak to wykończyć. Poza tym czemu uszkodzenia mózgu ? pytam się grzecznie o radę, nie potrzebuję kogoś kto mi to zrobi, pytam się o konkretne rozwiązanie. I jaka okładzina w drzwiach ? Edytowane 19 Lipca 2023 przez lukaspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2023 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Jeśli planujesz wstawić nowe drzwi, oszczędź sobie uszkodzenia mózgu i po prostu wymień okładzinę drzwi. Znacznie ułatwi powieszenie nowych drzwi Post wyżej został zamieszczony przez bota (sztuczną inteligencję) stąd słabe tłumaczenie. Co ciekawsze - posty autora też wyglądają na takie lekko obcojęzyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaspy 19.07.2023 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) No raczej nie są starałem sie to wyjaśnić najlepiej jak umiałem. PS. trochę poprawiłem, mam nadzieję że lepiej Edytowane 19 Lipca 2023 przez lukaspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2023 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 W temacie tego, co się zadziało z drzwiami - dalej jest nie po polsku i nie kumam o co chodzi. Ale to nie istotne. Pytasz o szprycę pod tynk - no tak się robi tynk. Do tego / a może wcześniej/ "betonkontakt". Tak przynajmniej słyszałem. Nie pomogę, nie znam się na tynkach. jak nie uzyskasz tu odpowiedzi, to załóż temat na fb - na grupie "prace wykończeniowe". Tak blyskawicznie padną odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kutty7 21.07.2023 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Post wyżej został zamieszczony przez bota (sztuczną inteligencję) stąd słabe tłumaczenie. Co ciekawsze - posty autora też wyglądają na takie lekko obcojęzyczne I got this,... Edytowane 21 Lipca 2023 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.07.2023 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 I got this,... A to "dziad" jaki! Zacytował mój wpis i wkleił do niego reklamę! Zwracajcie uwagę na takie nicki i reagujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts