kein 15.07.2023 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2023 Witam, Proszę was o pomoc, ponieważ serwis klimatyzacji nie poradził sobie z nim. Do jednej jednostki zewnętrznej typu multisplit są podłączone dwa urządzenia wewnątrz. Gdy włączony na chłodzenie jest jeden obieg (nazwijmy ją Salon) wszystko jest ok, natomiast gdy włączymy drugą jednostkę (Pokój) z tego samego obiegu pojawia się taki dziwny zapach w jednostce Salon. Nie jest to typowy zapch źle odgrzybionej Klimy z samochodu, trudno mi go określić po prostu jest inny. Nie ukrywam iż jednostka Salon pracuje częściej niż Pokój, jak pracuje sama wszystko jest ok. Problem jest o tyle dziwny że w mieszkaniu mam drugi obieg również jednostka zewnętrza i 2x w środku i wszystko jest ok. Uprzedzając pytania filtry myte regularnie min. 3x na sezon wraz z odgrzybianiem- Środek EcoLab Incidin-M. Jednostki wewnętrzne to Gree Lomo Luxury. Firma która mi to montowała odgrzybiła sprawdziła stan jednostek również tych na dachu i nie znalazła przyczyny. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wello 16.07.2023 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Poproś firmę o ocenę sytuacji na piśmie. Z tym uderzasz do producenta. Albo przyjedzie ktoś od nich albo wymiana jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts