osica 07.01.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Witam.Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to jest z tym vatem przy zakupie działki?? Czy jest, kto go płaci - kupujący czy sprzedający ziemię?? Kiedy się go placi?? U notariusza czy w innym momencie zakupu??Wczoraj rozmawialiśmy z pośrednikiem i powiedział nam, ze coś tam się zmieniło w przepisach i właściciel ziemi nie musi płacić vatu za działkę i z racji tego mamy niższą cenę za m2... Hmmhmm, czy to oznacza ze w ogóle nie będzie trzeba płacić vatu?? Proszę o pomoc!!!anqa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 08.01.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Przy zakupie gruntu budowlanego od GMINY płacimy 22% VAT. Wiem bo sam zapłaciłem i byłem z tego powodu wściekły. Nie płaci się Vat-u jeżeli kupujemy działkę od osoby prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 12.01.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 ale napewno zapłacisz 22%vat od prowizji pośrednika do kwietnia 2004 pośrednictwo było usługą zwolnioną z Vat , również u notariusza od umowy cywilnoprawnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts