Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt prostego w budowie domu 110 - 120 m2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No załóżmy, że rysuję w paincie taki rzut z tymi wymiarami i zanoszę go do architekta. Wskazuję materiał ścian, typ fundamentu, że mają być wiązary, ogrzewanie gazowe itd. Przecież ten rzut jest ogólnie dostępny, mam dobrą pamięć i przeglądając dziesiątki planów zapamiętałem akurat ten. Jest to kradzież własności intelektualnej czy niekoniecznie?

no ale po co szukasz architekta ? zanieś swojego "painta" do jakiegoś technika-kreślarza, który ma blade pojęcie o architekturze i nie wie, że istnieje coś takiego jak Ustawa o Prawie Autorskim. Może w ciemno przywłaszczy sobie własność intelektualną kogoś innego i jeszcze się pod tym podpisze ! - nic dodać / nic ująć, kradzież i tyle.

• 1 month później...

Chwilę mnie nie było. W międzyczasie parę decyzji zapadło. Ostatecznie(w zależności od rozwoju sytuacji) będą to projekty:

Arosa II(127m2) lub Projekt PS.ARCH(87,33m2, darmowy ze strony GUNB).

Nie mam jakiś wielkich wymagań. Sądzę, że te projekty a zwłaszcza Arosa zaspokoi moje potrzeby w 100%.

Chwilę mnie nie było. W międzyczasie parę decyzji zapadło. Ostatecznie(w zależności od rozwoju sytuacji) będą to projekty:

Arosa II(127m2) lub Projekt PS.ARCH(87,33m2, darmowy ze strony GUNB).

Nie mam jakiś wielkich wymagań. Sądzę, że te projekty a zwłaszcza Arosa zaspokoi moje potrzeby w 100%.

127 i 87 m2 - niezły rozrzut powierzchni Cię zadowala :D

Tak. Skoro padło to pytanie pewnie uważasz, że to źle :> Niekoniecznie będzie to ten projekt. Do końca roku mają się pojawić jeszcze większe, darmowe projekty.

Jest wysyp jutuberów, którzy budują swój pierwszy dom, dokumentując to w filmach, publikowanych na YT. To nie czyni z nich znawców. Sam osobiście znam przypadki oszustw popełnianych dla oglądalności, bo ilość subów i lajków się liczy na YT, a nie prawda. Sam sobie odpowiedz czy warto się kierować wynurzeniami jakich przypadkowych typków z parciem na szkło.