kulpa 29.08.2023 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Zgadza się, wybierając projekt również zwracałem uwagę na jak najbliższe położenie kotłowni, kuchni i łazienki. Tak, jak mówisz nie trzeba ciągnąć rur w wylewkach i instalować pompki obiegowej do ciepłej wody. Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez kulpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.08.2023 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 No załóżmy, że rysuję w paincie taki rzut z tymi wymiarami i zanoszę go do architekta. Wskazuję materiał ścian, typ fundamentu, że mają być wiązary, ogrzewanie gazowe itd. Przecież ten rzut jest ogólnie dostępny, mam dobrą pamięć i przeglądając dziesiątki planów zapamiętałem akurat ten. Jest to kradzież własności intelektualnej czy niekoniecznie? no ale po co szukasz architekta ? zanieś swojego "painta" do jakiegoś technika-kreślarza, który ma blade pojęcie o architekturze i nie wie, że istnieje coś takiego jak Ustawa o Prawie Autorskim. Może w ciemno przywłaszczy sobie własność intelektualną kogoś innego i jeszcze się pod tym podpisze ! - nic dodać / nic ująć, kradzież i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSnet 19.10.2023 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Chwilę mnie nie było. W międzyczasie parę decyzji zapadło. Ostatecznie(w zależności od rozwoju sytuacji) będą to projekty: Arosa II(127m2) lub Projekt PS.ARCH(87,33m2, darmowy ze strony GUNB). Nie mam jakiś wielkich wymagań. Sądzę, że te projekty a zwłaszcza Arosa zaspokoi moje potrzeby w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.10.2023 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Chwilę mnie nie było. W międzyczasie parę decyzji zapadło. Ostatecznie(w zależności od rozwoju sytuacji) będą to projekty: Arosa II(127m2) lub Projekt PS.ARCH(87,33m2, darmowy ze strony GUNB). Nie mam jakiś wielkich wymagań. Sądzę, że te projekty a zwłaszcza Arosa zaspokoi moje potrzeby w 100%. 127 i 87 m2 - niezły rozrzut powierzchni Cię zadowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSnet 19.10.2023 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Ma to swoje powody :> Akurat jeden chłop na YT buduje dla kogoś dom 87m2 według tego projektu to będzie realnie o kosztach i stopniu skomplikowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.10.2023 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Wybierasz dom na podstawie YT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSnet 19.10.2023 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Tak. Skoro padło to pytanie pewnie uważasz, że to źle :> Niekoniecznie będzie to ten projekt. Do końca roku mają się pojawić jeszcze większe, darmowe projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.10.2023 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Tak. Skoro padło to pytanie pewnie uważasz, że to źle :> Niekoniecznie będzie to ten projekt. Do końca roku mają się pojawić jeszcze większe, darmowe projekty. Jest wysyp jutuberów, którzy budują swój pierwszy dom, dokumentując to w filmach, publikowanych na YT. To nie czyni z nich znawców. Sam osobiście znam przypadki oszustw popełnianych dla oglądalności, bo ilość subów i lajków się liczy na YT, a nie prawda. Sam sobie odpowiedz czy warto się kierować wynurzeniami jakich przypadkowych typków z parciem na szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSnet 19.10.2023 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Osobiście znasz Łukasza? Bo pewnie do tego pijesz;) on w sumie ma się dość dobrze poza YT. Mnie chodzi w zasadzie tylko o to, żeby zobaczyć jak ten domek by wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.10.2023 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Nie o Łukasza. Oczywiście dla Ciebie będzie jak najlepiej, jeśli będziesz zdobywał jak najwięcej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts