gotham 18.07.2023 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) Witam. Pozwolę sobie przedstawić szybki rys. Garaż w zabudowie szeregowej gdzie miedzy dachem sąsiada a moim jest przerwa ale nie taka dylatacja tylko taka szczelina może z 3 mm. Walczyłem z dachem z 5 lat z różnym skutkiem aż w końcu udało mi się dorwać fachowca który nie słuchając moich sugestii położył papę zgrzewalną jak mu pasowało. Pomijam fakt że położył na dwie warstwy papy i zakładkę na sąsiedni dach , Niestety papa sąsiada to kawałki luźno trzymające się dachu i co z tego że mam tam u niego papę w sensie tą zakładkę skoro moja papa nie jest przytwierdzona do dachu tylko jego luźnej papy.A więc tak woda sobie znalazła swoją drogę pod papą sąsiada i tam spływa po gołym betonie pod moją papę do właśnie okolic tej szczeliny i tam płynąc dalej wlewa się do środka oj to potrafi być niezła stróżka.Wyczytałem gdzieś że można zrobić takie odcięcie od sąsiada ale niestety ani nie wiem jak ani czego użyć i w którym miejscu.Przy czym nie ma mowy żeby sąsiad zrobił cokolwiek na swoim dachu w sensie naprawy. Pozwoliłem sobie narysować mały rys.pogladowy [ATTACH=CONFIG]465746[/ATTACH] Byłbym wdzięczny za sugestie. Edytowane 18 Lipca 2023 przez gotham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts