MagnetoX 19.07.2023 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Witam wszystkich, Jestem na etapie realizacji sufitu podwieszanego krzyżowego. Zagęszczenie profili głównych, nośnych oraz wieszaków wg zeszytów technicznych producentów. Starałem się tak wykonać sufit aby uzyskać klasę obciążeń do 0,65 kN/m2. Zawiesiłem się lekko (test wytrzymałości) przy połączeniu profilu głównego z nośnym tam gdzie łącznik krzyżowy i ku mojemu zdziwieniu łącznik krzyżowy wypiął się ze stelaża cd60. Nadmieniam, że stelaże i łączniki jednego producenta. 1. Czy powinienem w jakiś sposób wzmocnić te łączniki ?2. Zacząłem się zastanawiać czy nie powinienem również czegoś zrobić z wieszakami... które nie są skręcane lecz również wpinane do profili CD. Używam Knauf wieszak regulowany CD (tak jak ES tylko z noniuszem , jest to produkt na rynek niemiecki).3. Czy myśląc o granulacie wełny/celulozy 30 cm bezpośrednio na płytę powinienem użyć płyt grubszych niż 12,5 mm i o specjalnym wykonaniu tj. Duraline , Diamant ?4. Czy ktoś z doświadczenia może polecić porządne wkręty do GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts