IPS 21.07.2023 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Witam, Tematów jest masa i rozwiązań jeszcze więcej i mam bałagan co do rozwiązania Stary dom, nierówne ściany pokryte tynkiem c-w i farbą, około 25 lat Nierówności około 1-2cm i zastanawia mnie wybór drogi" 1. zeskrobania farby 2 .wyrównanie ścian usuwając nadmiar tynku 3. grunt 4. Golband lub Knauf MP 75 SL Tylko problemem jest dla mnie wybór tynku/zaprawy na ścianę bo miejscami będzie to 2cm, a miejscami 3mm, a zalecenia producenta są od 8mm... Może jakiś inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2023 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Szanowny Panie,w przypadku większych nierówności można najpierw zastosować zaprawę wyrównawczą, a dopiero potem wybrany tynk. Najpierw, tak jak Pan napisał, trzeba usunąć luźne powłoki malarskie, a przed tynkowaniem zagruntować ściany gruntem głęboko penetrującym, np. Śnieżka Acryl-Putz GR34 Pro. Do tynkowania rekomenduję wykorzystać listwy tynkarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts