oliwa 22.07.2023 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Dzień dobryStałem się posiadaczem mieszkania na poddaszu w wiezowowcu 17 kondygnacyjnym. Kłopot mam taki, że muszę wykonać ocieplenie stropodachu od wewnątrz. Stropodach jest warstwowy jest to płyta korytkowa. Jest tam jakaś warstwa wełny jak sadze może 5 cm i z obu stron beton. Jest tez kilka otworów wentylacyjnych 3szt na 30m2 ok 4 cm średnicy. Niekoniecznie szczelina wentylacyjna jest ciagla ze względu na podciagi. Dotychczas ocieplenie stanowiło 15 cm wełny, czyli gk/folia/wełna/stropodach. Na stopie pleśń, nie jakoś dużo ale jednak. Potraktowałem to chlorem i ozonem, wiec problem z głowy. Pytanie jest takie jak to teraz ocieplić, została mi ta wełna jest w dobrym stanie. Czy może jakaś Piana PUR ? Co z izolacja szczelna i przepuszczalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 01.09.2023 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Poczytaj o płytach mineralnych Multipor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts