TOBORO 14.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 zapomniałes o użeraniu się z urzędami np. gminą o warunki zagospodarowania przesztrzennego albo o problemy ze starostwem np. o dach w nię tę stronę o kalenicę i takie tam. Mnie w urzędach zeszło prawie rok w tym czasie wykonawca podniósł ceny domu o 10% nie licze kosztów ziół i tabletek uspakajających i kosztu komórek to tych urzędów benzyny bo ciągle było coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 15.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A ja w sierpniu kupiłem działkę,a już 01.10 była "wbita pierwsza łopata".Papiery wszystkie (bez przyłączy) miałem załatwione.Nie minęło całe pół roku a mam okna,wszystkie instalacje,tynki i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 15.03.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jedynym, moim zdaniem, powodem przemawiającym za kupnem starego (do remontu) domu jest b. dobra lokalizacja działki na której stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.03.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jedynym, moim zdaniem, powodem przemawiającym za kupnem starego (do remontu) domu jest b. dobra lokalizacja działki na której stoi. Podobno są 3 czynniki decydujące o wartości nieruchomości: po pierwsze - lokalizacja, po drugie - lokalizacja po trzecie - lokalizacja Ładny ogród też nie jest do pogardzenia - a ja mam ugór za oknami nowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claupmin 25.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam wszystkim! Przede wszystkim pozdrawiam Marx, który rozpoczął ten wątek wymieniając firmę Drevimed z Rychwałdu. Nareszcie znalazłem jakiś dłuższy wątek wymieniający tą firmę, chociaż z nazwy:) Trafiłem na to forum w poszukiwaniu informacji o firmie Drevimed (drevmex) (firmy pokrewne rodzinne). Mieszkam na Podbeskidziu czyli niedaleko od siedziby w/w firmy, lecz nie trafiłem na nikogo kto budował z nimi swój wymarzony domek. Od kilku dni przeglądam internet łaknąc wiedzę na temat domów szkieletowych. Analizuje za i przeciw, uważnie czytając poszczególne opinie, szukając równocześnie rzetelnego wykonawcę. Ku mojemu zdziwieniu na forach nie ma prawie nic na temat Drevimed, a jeśli już się coś pojawia to bardzo lakonicznie, zazwyczaj w formie zapytania "czy ktoś zna tą firmę?". Czyżby nikt nie budował domku z firmą Drevimed? Nikt nie chce podzielić się wrażeniami? Nikt nie ma żadnych konkretnych informacji na temat rzetelności, dokładności, współpracy przy projektowaniu i budowie etc? Aż nie che się wierzyć Interesują mnie wszelkie sugestie na temat w/w firmy bądź też innych z rejonu Podbeskidzia, które budują domki drewniane szkieletowe. Sugestie od ludzi, którzy są w trakcie budowy lub też już wybudowali wymarzony domek. Jeśli macie jakieś informację na temat Drevimed-u proszę piszcie lub wklejajcie linki. Będę bardzo wdzięczny. Nie mam żadnej konkretnej wiedzy na ich temat, no może oprócz kilku pozytywnych przekazów słownych. Pozdrawiam claupmin PS W związku z totalnym deficytem informacji na temat Drevimed nie omieszkam podzielić sie wiedzą jeśli się czegoś dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cedan 26.06.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 ciekawa kryptoreklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 03.07.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 nowy czy używany1- pytanie jak stary jest ten używany?Jeżeli ma 25-30 lat to znaczy że był budowany jeszcze w czasach komunistycznych. Jakość materiałów i technologie z innej epoki!2- Nie wiesz o wielu błędach przy jego budowie. Może to tylko kwestia np. niestarannego docieplenia, a może wadliwych fundamentów a wtedy dom może być do rozbiórki.Kupując stary dom kupujesz trochę kota w worku. Przy tych kwotach ryzyko jest spore. Remont starego domu może kosztować fortunę. Budując swój własny dom możesz go:A-zrobić taki jakiego oczekujesz (i na ile finanse Ci pozwolą)B-przypilnować staranności wykonaniaC-mieć satysfakcję (z A i B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 14.09.2009 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Moim zdaniem dom wybudowany kilkanaście lat temu a pewnie tak jest z tą Twoją "kostką" należy dokładnie sprawdzić, przynajmniej to co się da zobaczyć. Musisz mieć świadomość że materiały wtedy używane do budowy były raczej marnej jakości. Izolacja albo jest słaba albo wcale, okna, ściany (jak ocieplone), instalacje co, wod kan, kotłownia, widziałem kilka takich domków w elektrycznej instalacji z aluminium (2x1,5) na gniazda . Jak policzysz później koszt remontu to może się okazać że naprawdę dużo dołożysz. Może tak być choć nie musi oczywiście. Co do nowego to zależy gdzie budujesz w W-wie będzie to inny koszt i inny w Suwałkach. Czy systemem gospodarczym czy chcesz aby firma postawiła i oddała pod klucz. Te 300 tyś. zł to jest zależne od tego jaki dom chcesz stawiać. Ja postawiłem o pow. parter 100m2 i poddasze ok 70m2 (nie będzie na razie zamieszkałe) szacuję że pod klucz z meblami wyniesie mnie mniej niż 200 tyś zł i to sporo mniej. Pozdrawiam Zgadzam się. Ponadto wtedy oszukiwano na materiałach (teraz zresztą też...) i tak naprawdę nie wiadomo czy dom został solidnie wybudowany. Ja bym stawiała na nowy domek i porządną ekipę budowlaną. Też stanęliśmy kiedyś przed takim wyborem, ale nie zdecydowaliśmy się na kupno starego domu. Tym bardziej, że w remont też trzeba sporo kasy wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts