Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe przeszklone

Recommended Posts

Nadszedł czas na dzwi wejściowe, mają być w pełni przeszklone. Najlepsze oferty od aluhausa i stolbudu na profilu aluprof (producentem byłby jrokna)

[ATTACH=CONFIG]465811[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]465812[/ATTACH]

I teraz kilka pytań wątpliwości:

1) którego producenta wybrać, patrząc na powyższą specyfikacje?

2) standardowa klamka czy pochwyt z guzikiem, silnikiem i elektrozamkiem?

3) szyba atywłamaniowa klejona U=0,6 czy standardowa okienna U=0,5 (cieplejsza)

4) Czy warto dołożyć do stopsol? Okna we wnęce od północnego zachodu, więc dużo światła nie będzie nimi wpadać.

Pozdrawiam,

Nie wiem "która jest która", ale tylko w pierwszej widzę jakieś parametry. Druga zawiera jedynie listę składników.

Dla mnie i użytkowania: klamka. Ale do wyglądu, prestiżu - pochwyt z przyciskiem.

Szyba - klejona. Tyle że w ofercie nr 1 jest jedynie bezpieczna, a nie antywałamaniowa. Cieplejsza? Nie ma szans by to odczuć.

Stopsol - pytanie zawiera odpowiedź. Wg gustu.

Mam szklane drzwi frontowe wychodzące na ulicę. Uwielbia światło, ale pies nie rozumie, że nie może nadzorować tego, co ludzie robią na ścieżce (jak śmieją tam stać i rozmawiać), więc myśli o przejściu na drzwi z solidnym panelem na dole i szkłem w szczyt.

Chętnie jednak wysłucham opinii innych osób, zwłaszcza dotyczących właściwości ogrzewania/chłodzenia/izolacji.

Słabe tłumaczenie. Widujemy już tu lepsze booty. Jak wrzucisz link do swojego wpisu to będzie ban. Ech, rozmarzyłem się. A może w końcu bot zrozumie co się do niego pisze?

• 4 weeks później...