sufi9 30.07.2023 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Witam mam taki problem... Zaplanowałem remont w pokoju, przygotowałem wszystko pod robotników tj. zerwałem panele ze ściany i drewnianą podłogę. Przygotowałem grunt pod wylanie posadzki pod panele podłogowe. Ze ścianami się dogadałem co do ceny, ale z podłogą majstry cały czas mi mówią że się dogadamy i ze napewno nie bedzie drozej od scian. Jestem laikiem jeśli chodzi o budowlankę, ale średnio mi się podobał sposób wykonania. Nie wiem może tak to się robi ale proszę o opinię i sugestię ile to powinno kosztować żeby się nie rozczarować: Pierwsze położyli na grunt podkład pod chudziaka ze zwykłego piasku ok 5cm i tego nie ubijali. Druga warstwa to był chudziak ok 8-10cm, było zrobione to tak że rozsypali piasek rzeczny a następnie cement i rozmieszali to ręcznie (grabiami) a następnie ubili to zagęszczarką. Trzecia warstwa to folia budowlana. Czwarta warstwa to steropian 5+5cm położony na przekładkę. I piąta warstwa to wylewka (piasek rzeczny+cement) ok 8-10cm zrobiona w betoniarce i rozciągnięta długą łatą tynkarską. Po wyschnięciu jest w miare równo (mieści się w oczku). Całość posadzki to powiedzmy 21m2. Dodam że o materiały nie musieli się martwić bo sam wszystko załatwiałem i płaciłem, oni mowili tylko co potrzebne. Mam nadzieję że dogadam się co do ceny ale jak wy byście to widzieli. Wycenia się to od warstwy i za m2 czy w jakiś inny sposób? Jeśli od warstwy to jakie są mniej więcej stawki odpowiednio za:1. Podkład z piasku2. Chudziaka3. Rozłożenie folii4. Rozłóżenie steropianu5. I sama wylewka Jeśli to coś pomoże to mieszkam w woj. lubelskim. Będę wdzięczny za każdą pomocną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 30.07.2023 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Aż się prosi abyś położył rurki pex na styropianie przed zalaniem bo kiedyś ci to uratuje dupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sufi9 31.07.2023 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Podłogówki nie mam ale nie bardzo rozumiem jaki mialbyc tego cel?. Możesz wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts