Tomasz Bukowski 31.07.2023 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Dzień dobry, przymierzam się do budowy ogrodowej tężni solankowej, materiały już mam jednak pozostało mi kilka wątpliwości. Może będzie ktoś w stanie podpowiedzieć jakiej pompy do wody użyć? Założenie jest takie żeby pompa była zanurzona w wodzie, i była w stanie wynieść wodę pionową rurką na wysokość około 2 metrów. Zależy mi żeby pompa była cicha żeby można było się przy tężni zrelaksować. Zastanawiam się jakiej średnicy rurkę do wody powinienem kupić oraz pompę o jakiej wydajności żeby spływającej wody było wystarczająco do delikatnego polewania gałązek na szerokości niecałych 2 metrów. Kolejną zagadką jest dla mnie czym powinienem zaimpregnować drewno w miejscach bezpośredniego kontaktu z wodą, oraz czym wypełnić dolne korytko zbierające wodę która spadnie z gałązek. Czy dobrym pomysłem było by wypełnienie go folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukikow 16.01.2025 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia Czy twoje plany się ziściły? Mógłbyś podzielić się szczegółami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts