Rudolfo 03.09.2002 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 CześćPiszę zbulwersowany artykułem z pierwszej strony NIE z dzisiejszego wydania (Nr 36 z 5.09.2002)Nie żebym był czytelnikiem tego brukowca, ale znajomy podrzucił mi dzisiaj jako temat przyszłych rozważań o budowaniu domu.Czy rzeczywiście zarzuty stawiane w artykule f-mie Wienerberger mają miejsce ?Co na to redakcja Muratora ?Co wreszcie na to powiecie Wy - uczestnicy forum ? Czekam Waszych opinii.Rudolfo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2002 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Ludzie! Tylko nie lećcie zaraz do kiosków i nie kupujcie tego g.... Bo o to przecież Urbanowi chodzi. Może ktoś się poświęci, przeskanuje artykuł i roześle zainteresowanym. Albo jeszcze zOCR-uje i wstawi na Forum. Ja mogę to zrobić, ale dopiero jutro, jak znajdę gumowe rękawiczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudolfo 03.09.2002 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Uff, troche ochłonąłem. Oczywiście nie kupujcie tego g.... Dostałem ksero, jeśli ktoś chce mogę jutro podesłać skan (OCR chyba u mnie nie chodzi) - oczywiście jeśli "ckwadrat" tego wcześniej nie zrobi w gumowych rękawiczkach )) Rudolfo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 03.09.2002 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Rudolfo, wczoraj przeczytałam ten artykuł. Znajomy przyniósł mi tę rewelację bladym świtem mając na uwadze fakt, że ja również wybudowałam dom z porothermu. Jeśli czytałeś to rozumiesz jak mną to trzepnęło. Znam gazetę, znam pana J.U. i dlatego tak bardzo się zdenerwowałam po przeczytaniu. A może to jest jednak blef? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2002 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 To chyba jednak nie jest blef, bo testy robił CERBUD... Pytanie tylko, czy wyciągnięte wnioski nie są przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2002 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Proponuję przejść z tym wątkiem do wcześniej rozpoczętego na ten sam temat w "Prawo i pieniądze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 03.09.2002 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Ja nie czytalem, czy moglibyście, po krótce wyjaśnić, co się stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2002 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Patrz wątek "A mury runą" na "Prawo i pieniądze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 03.09.2002 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Dzięki,już tam idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2002 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Właśnie tam włożyłem zOCR-owany artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekt 04.09.2002 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Wytrzymałość Porothermu na ściskanie P 44 P+W wynosi 10 MPa. Czyli obliczone przez Urbana 9 Mpa jest O.K. - chyba trochę przesadził z podanymi w "NIE" 15 MPa. Kto tu blefuje? Mieszkam w domku z P44 P+W już 3 lata i jakoś nic się nie dzieje.Może teraz jakość tak bardzo spadła ? Ciekawy jestem innych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2002 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Darku,właśnie nie. Teraz jakość się poprawiła jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekt 05.09.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Skoro się poprawiło , a ja nie narzekam na rzecz sprzed 3 lat , to o co w tym wszystkim chodzi? Bez dalszego komentarza......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.09.2002 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi....o kaskę, panie dziejku, o kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał17 07.09.2002 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2002 wczoraj o 22:54 na "A MURY RYNA" ktos zadał pytanie o aprobate techniczna na poroterm czyli potwierdzenie tych wspanialych parametrow jakimi sie chwali wienerberger; podobno aprobaty nie ma! czy ktoścoś na ten temat wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2002 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2002 Pamiętam ,że aprobata była przed powstaniem PN. PN jest dokumentem wyższego rzędu, a odnawianie aprobaty to spore pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał17 08.09.2002 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2002 Aprobata Techniczna i Polska Norma są dokumentami równorzędnymi. Różnica polega na tym że warunki normowe musi spełnić każdy wyrób i są one przeciętne. Natomiast Aprobata stawia znacznie ostrzejsze wymagania i wielu producentów nie ma szansy ich spełnić, dlatego odwołują się do Normy. Znamienne jest że Wienerberger nie ma Aprobaty na swoje wyroby, a podaje parametry wyrobów lepsze niż w Normie. Na jakiej podstawie? Anonim sugeruje że mieli trudności z potwierdzeniem np parametrów cieplnych. Czyli nabierają klientów!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.09.2002 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2002 Opaliłeś się chyba za bardzo!Wyluzuj slipy-dobrze ci to zrobi.Jak nie budowałeś z poro, to co się martwisz?Chyba,że murowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.09.2002 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 On 2002-09-09 00:09, Anonymous wrote: Opaliłeś się chyba za bardzo! Wyluzuj slipy-dobrze ci to zrobi. Jak nie budowałeś z poro, to co się martwisz? Chyba,że murowałeś. Wrrrrr... Internet byłby piękny gdyby nie takie kmioty jak ten powyżej. Puścił obraźliwego pierda słownego beż żadnej treści i jeszcze nie miał odwagi się pod tym podpisać. A najgorsze, że zapewne jest na tyle głupi, że uważa siebie za dowcipnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.09.2002 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 Ty się przygłupie za to podpisałeś.Chłe, chłe...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts