alek123 31.07.2023 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Witam, 1. Jaki materiał polecacie na zrobienie podłogi na poddaszu nieużutkowym (graciarnia ok. 30m2)?Pierwotnie myślałem o płycie OSB 22mm, jednak w miarę wertowania internetu natrafiłem na opcję podłogi z desek szalunkowych. 2. Strop poddasza jest zrobiony z GK i docieplony wełną 30cm. Czy taka grubość jest wystarczająca? Zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze np. 10cm zanim zrobię podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 26.09.2023 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Witam, 1. Jaki materiał polecacie na zrobienie podłogi na poddaszu nieużutkowym (graciarnia ok. 30m2)? Pierwotnie myślałem o płycie OSB 22mm, jednak w miarę wertowania internetu natrafiłem na opcję podłogi z desek szalunkowych. 2. Strop poddasza jest zrobiony z GK i docieplony wełną 30cm. Czy taka grubość jest wystarczająca? Zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze np. 10cm zanim zrobię podłogę? Zależy jaki jest rozstaw legarów podłogowych. Najprostsze jest płożyć najgrubszą OSB z felcem i kleić dodatkowo miejsce łączenia płyt wikolem lub innym stolarskim. Wełnę możesz dołożyć, jak finanse pozwalają. Może nawet w płytach. Ta z rolki jest przewiewna. Prasowaną wygodniej montować, jest dokładniejsza w montażu i mniej pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts