bartolomeooo 01.08.2023 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Niech mi ktoś pomoże to podłączyć, proszę Mam taśmę led, włącznik dotykowy (biały) i i zasilacz. Na zasilaczu mam miejsca na kabel od prądu oznaczonę literami L, N i uziemieniem (z tym sobie poradzę). Ale jak podłączyć włącznik dotykowy i led? Na zasilaczu mam jeszcze oznaczenia -V i +V więc do nich bym podłączyć taśmę led. Mam problem jak tu się ma ten włącznik dotykowy - oba kable białe, nie wiem który do czarnego a który do czerwonego przewodu.... nie wiadomo te które z nich mają iść do zasilacza a które do taśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 01.08.2023 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Spróbuj włącznik podłaczyć szeregowo pomięczy zasilacz a listwę LED. Jeśli nie zadziała zamień + z - na listwie LED. Odwrotna polaryzacja nie powinn ajej uszkodzić. Wersja Pro: podłączasz wyłacznik do zasilacza i woltomierzem sprawdzasz na "luźnej" wtyczce polaryzację i odpowiednio podłczasz LEDy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanitakashi 02.08.2023 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Gdyby nie było to boleśnie oczywiste, jest to jeden z moich pierwszych projektów związanych z okablowaniem/modowaniem. Muszę go zachować tak mały, jak to tylko możliwe, ponieważ dzieje się to w modelu samochodu, moim pierwotnym pomysłem było stworzenie równoległego obwodu z diodami LED i użycie taśma miedziana, aby uruchomić je z 2032 router login 192.168.l.l.link/ , ale wydaje się to łatwiejsze Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez hanitakashi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts