piotrleszek 06.08.2023 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Mam następujący dylemat: na korytarzu będę kleił płytki podłogowe na stare płytki (chcę uniknąć skuwania ze względu na ogrzewanie podłogowe). Nowe płytki mają 10mm grubości więc razem z klejem podłoga podniesie się jakieś 12-15mm. Korytarz graniczy z pokojem, w którym są panele. W sklepie znanej polskiej sieciówki zajmującej się podłogami i drzwiami odradzono mi kładzenie paneli na panele ze względu na możliwość rzekomego gromadzenia się wilgoci między starą a nową warstwą (?). Prawda to czy mit? No i gdybym zdecydował się zdjąć stare panele, różnica do poziomu płytek wyniosłaby pewnie łącznie dobre 25mm (15mm nowa warstwa płytek + 8mm stare panele + 2mm podkład starych paneli). Pytanie do Was, jakbyście rozwiązali ten problem? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 06.08.2023 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 1. Schodek. 2. Wylewka samopoziomująca i panele. 3. Płytki w pokoju na grubym kleju. Do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts