danon1973 06.08.2023 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Witam, Muszę dorobić daszek do tarasu, żeby cały taras był zakryty dachem. Daszek będzie z PCV. Stelaż dachu będzie wykonany z kantówek 10 x 10cm (słupy, główne belki nośne), kontrłat 14 x 5 cm oraz łat 4 x 2 cm. Daszek będzie miał wielkość 5 x 2,5 m i będzie przymocowany z jednej strony (po dłuższym boku) do ściany budynku z drugiej będzie stał na trzech 3 metrowych słupach. Mam pytanie odnośnie wykonastwa, bo nie jestem pewien czy wszystko jest dobrze robione. - otwory pod słupy zostały wykopane na głębokość 70 cm, wykonawca twierdzi, że mam glebę gliniastą i taka głębokość jest aż nadto wystarczająca. Tak, glina jest u mnie straszna... ale czy jendak nie lepiej jakby było te minimum 80 cm? - kotwy U pod słupy zostały zalane betonem b20 - czy jest on wystarczający? - kotwy zostały zalane betonem w piątek po południu a w poniedziałek (czyli jutro) wykonawca chce już montować cały stelaż. Mówi, że taki beton jest wystarczająco mocny i dłużej czekać nie trzba. Czy to prawda? Proszę o pomoc i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts