radek majsterek 06.08.2023 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Witam Wykonuję samodzielnie instalacje monitoringu w domu jednorodzinnym, niektóre elementy mam do instalacji na wysokości 6m.Opcja 1 to wynajęcie zwyżki, podnośnika koszowego. Obawiam się, że będę się z tym bawił więcej niż jeden dzień i może mnie to kosztowo źle wynieść.Opcja 2 to zakup drabiny. Nie jestem stworzony do prac na wysokościach więc potrzebuję czegoś stabilnego i pewnego. Jaką drabinę wybrać, żebu pracować bezpiecznie naq takiej wysokości? Czy drabina ma tu w ogóle sens czy wybrać inne rozwiązanie? Teren wokó domu niezbyt równy, rusztowanie warszawskie też nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kompasbudowlany_pl 10.08.2023 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 Według przepisów bhp drabina służy tylko do komunikacji. Jeżeli teren jest nierówny to z ustawieniem drabiny też będzie kłopot. Najważniejsze jest to że do 6m musisz kupić drabinę min. 9m i będzie cię to kosztowało więcej niż wynajęcie zwyżki. Gdybyś wynajmował zwyżkę to minimum 10 m wys. bo 6m będziesz co chwilę przestawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts