lestatfx 07.08.2023 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Cześć.Po ulewnym zacinaniu deszczu na mój balkon niestety pojawiła się wilgoć w dolnych rogach balkonu. Balkon jest olepiony papą wywiniętą na ściany i dół okna. Dodatkowo będąc świadomy nieprawidłowego montażu okien (na cegłach) starałem się poprawnie wykonać izolację poprzez najpierw posmarowanie wszystkiego membraną soudal, a potem przyklejeniem taśmy EPDM. Na to finalnie przyszła papa, która przykrywa cały balkon i jest wywinięta na ściany i ramę od dołu.Niestety nie mam pojęcia skąd może zaciągać tą wilgoć z racji, że też ściany są już ocieplone i otynkowane. Jedyne co to nie mam jeszcze finalnie wylanego balkony wraz z ociepleniem dołu okna..Uprzedzając stwierdzenia oczywiście, że jestem świadomy złego montażu okna (na cegłach), ale niestety nic już z tym nie zrobię i szukam rozwiązania powstałego problemu...Wilgoć:[ATTACH=CONFIG]465898[/ATTACH]Zdjęcia etapów poniżej:[ATTACH=CONFIG]465894[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]465895[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]465896[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]465897[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts