Patrick07 07.08.2023 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Witam chciałem pomalować pokój, czy mogę malować na starej farbię czy muszę gruntować mówię od razu że na ścianach nie ma gładzi, kilka lat temu ściany zostały za tynkowane zagruntowane i pomalowane farbą akrylową, jak widzę teraz stara farba dobrze się trzyma nie odpada ale boje się że jak pomaluję może zacząć nowa farba odpadać ze starą sam już nie wiem co robić proszę was o pomoc pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 07.08.2023 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Oczyścić z kurzu, pyłu. Jeśli ściana ma wolne fragmenty, usunąć, zaszpachlować, zagruntować i malować. Można też i bezpośrednio pomalować, grunt jednak zwiąże że sobą oba podłoża, ściana nie będzie piła tak farby, będzie lepsze krycie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrick07 07.08.2023 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Ok a ile potrzeba gruntu na pokój 20 metrów kwadratowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrick07 07.08.2023 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 https://allegro.pl/oferta/grunt-gleboko-penetrujacy-uniwersalny-baufest-5l-13214784854 taki będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrick07 07.08.2023 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 https://allegro.pl/oferta/sniezka-grunt-lateksowa-emulsja-podkladowa-5l-8030227567 czy ten przepraszam ale nie za bardzo się znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 07.08.2023 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Na pomalowane już powierzchnię gdy chcemy pomieszczenie pomalować na inny kolor lepszym wyborem będzie druga pozycja. Farba podkładowa jak zwał tak zwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrick07 07.08.2023 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Ok dziękuję pan bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrick07 07.08.2023 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Przepraszam mam pytanie bo będę malował farbą akrylową, to mogę bez problemu położyć grund lateksowy nic się nie stanie przepraszam ale nie znam się i boje się żeby nic nie schrzanić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 10.08.2023 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 Szanowny Panie,Najlepszym rozwiązaniem jest dokładne oczyszczenie powierzchni i jej zagruntowanie dobrej jakości gruntem, np. gruntem szybkoschnącym Śnieżka Acryl-Putz GR43 Pro. Grunt stabilizuje podłoże, wzmacnia je, zmniejsza chłonność, jak również zwiększa przyczepność. Poprawia krycie farby nawierzchniowej. Grunt należy nanosić zgodnie z informacjami od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts