m_balcer 07.08.2023 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam, Podpowiedzcie proszę co i jak byście sugerowali żeby ocieplić taki daszek jak na zdjęciu poniżej. W tym roku musze zmienić papę na blachę (tak sugeruje dekarz), ale obawiam się że będzie na poddaszu strasznie głośno podczas deszczu (poddasze jest użytkowe i od spodu są gołe krokowy obite deskami a na deski z zewnątrz papa). Tak się zacząłem zastanawiać czy dałoby się jakoś ocieplić/wygłuszyć blachę i wpadłem na dwa pomysły tylko nie wiem czy to byłoby ok dla blachy. 1) Myślałem żeby wypełnić pianą PUR przestrzenie między łatami i kontrłatami 2) Ewentualnie żeby między łaty i kontrłaty wstawiać powycinane elementy płyt PIR np 2 cm. Dekarz proponowałby żeby użyć blachy modułowej BLACHPROFIL 2 Alfa, ale poczytałem tu na forum że sporo użytkowników nie poleca jej przez wzgląd na słabą jakość. Jakiej firmy blachę modułową moglibyście polecić? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc z tym tematem [ATTACH=CONFIG]465900[/ATTACH] Edytowane 7 Sierpnia 2023 przez m_balcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts