delpiotr 08.08.2023 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Chciałem położyć płyty gk na klatce schodowej i ocieplić. Jak miałbym w tym przypadku umiejscowić profil u? Na wieszakach? Kilka profili u zastosować ? Tam gdzie zaznaczyłem na żółto na screenie Na drugiej stronie [ATTACH=CONFIG]465917[/ATTACH]przykręcę do ściany , a tutaj? Druga rzecz , to czy na tej powierzchni zastosować profile cd prostopadle czy mogę rownolegle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delpiotr 09.08.2023 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Ktoś może podpowiedzieć coś w temacie? A może nie ten dział na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puleksoy 11.08.2023 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Ktoś może podpowiedzieć coś w temacie? A może nie ten dział na forum? Oczywiście, że jest. O czym mówisz? coreball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalanfuga 11.08.2023 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Normalną praktyką, jak rozumiem, byłoby prowadzenie łat po środku i wewnątrz podłużnic, aby przymocować płytę gipsowo-kartonową, jednak nie mam dostępnej głębokości, aby to zrobić. Doceniam, że mogę po prostu wkręcić się w spód podłużnic, ale potem jestem trochę zakłopotany, jak przyciąć dolny róg - to, co tam było, pękło od góry do dołu i wyglądało okropnie. Czy tynkarz użyłby listwy ograniczającej, aby uzyskać ładną krawędź, a następnie mógłbym ją przyciąć za pomocą listwy? Docelowo będzie miał wbudowany schowek pod spodem, więc może wystarczyć tylko 45 cm, ale wolałbym unikać stosowania cienkiego narożnika pcv, jeśli to możliwe, aby ukryć krawędź tynku Jakieś błyskotliwe pomysły lub sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts