FundamentalnyBudulec 09.08.2023 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Jaki może być orientacyjny koszt budowy SIECI kanalizacyjnej? Dokładnie, SIECI, kanalizacja kończy się kilkanaście metrów od granicy mojej działki przez co nie dostałem warunków technicznych i jedynie pozwolenie na szambo. Zakład wod-kan jednak dopuszcza samodzielną rozbudowę sieci, którą oni potem odkupią za ustaloną cenę i wtedy będę mógł się do niej przyłączyć. Sama sieć to:- Długość 25m, kanalizacja grawitacyjna ze spadkiem min. 0.5%, zagłębienie mniej niż 3 metry- Rury DN 200 mm SN 8- Sieć zakończona studnią kanalizacyjną- W odcinku sieci dwie studzienki przyłączeniowe- Studnie kanalizacyjne z tworzywa sztucznego DN 600- Sieć poprowadzona wyłącznie w terenie nieutwardzonym (teren należy do gminy, ma pełnić funkcję drogi wewnętrznej ale na ten moment są to po prostu zarośnięte chaszcze bo nikt tam nawet nie jeździ, jest już w nim istniejący odcinek sieci kanalizacyjnej, który chcę właśnie rozbudować)- Brak kolizji z innymi sieciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts