Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć!

Wielkie dzięki za zainteresowanie się moim ewentualnym projektem.

Ja też tak uważam, że w obecnej wersji parter ma kilka mankamentów które trzeba koniecznie zmienić. Myśle o przeniesieniu dzrzwi od garażu pod schody. Kolejnym krokiem jest przeniesienie łazienki bardziej do środka vis-a-vis drzwi małego pokoju a miejsce po łazience można zagospodarować na garderobę.

Jeszcze raz dzieki i pozdrowionka :)

• 1 year później...
Czekam na opinie na temat wygladu zewnętrznego wydaje się przytulny i prosty i tani w budowie ale to jest moja opinia ,środek sobie pozmieniałem według moich potrzeb ale jeszce raz ciekawi mnie wasza opinia co z wyglądem zew. może jest już nie modny? i staroświecki taki dla dziadków?

Jeszcze lepiej będzie o tak :D

A przy okazji. Domek bardzo ładny i dość funkcjonalny. Nie podoba mi się tylko ustawność salonu, jeszcze z kominkiem wciśniętym w kąt, ale to się da łatwo rozwiązać. A co z dużą przestrzenią przy schodach? Jak ją zagospodarować? Ja jakoś tak na kilometr zaczynam rozpoznawać który projekt wyszedł z ręki kobiety a który od faceta. To jest zdecydowanie "męski" projekt. Kobiety inaczej wszystko widzą 8)

• 6 months później...
No to drobne uwagi.

1) Na parterze z fotela na przeciwko kanapy widać kibel.

2) Brak drugich drzwi przy wejściu do garażu. Może jeździć spalinami od korytarza po poddasze.

3) A gdzie tu komin od kotłowni? Grzanie akumulacyjne prądem?

Ad 1 No tak zgadzam się ale widać drzwi a nie kibel

Ad 2 W garażu jest wentylacja a poza tym traktorem nie będę wjeżdżał

przy wjeździe drwi wejściowe są zamkniete a drzwi garażowe otwarte

Ad 3 Komin jest w pom. gosp.

Zgadzam się także, że są to drobnostki do poprawienia.

U góry zrobimy garderobę kosztem pokoi

W WC na dole będzie dodatkowe okno

Myślę, że będzie super.

Pozdro

Jagna ma rację z tą ustawnością salonu. Przeciez nie chcesz na pewno zamknąć sobie przestrzeni stawiając w ten sposób meble, a w innym miejscu nie bardz mogę je sobie wyobrazić no bo na ścianie jest kominek. Wiem, że teraz będziesz jak piłeczkę odbijeć nasze argumenty, ja sama będąc mocno przekonana do swojego projektu tak robię ale spojrzyj na to wszystko z góry. Z układu pomieszczeń wnioskuję że masz dom ustawiony względem stron świata prawidłowo tzn. wejście od północy- więc możesz przebierać w projektach, w których salon jest od południa, a które są lepiej zaplanowane, dają przestrzeń, oddech...

• 1 year później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
Hej. My własnie jestesmy na etapie wykończeniówki, tynki , płytki itp. Przeróbek za wiele nie mamy. Głównie to zmieniliśmy pom. gospodarcze na kotłownie, skróciliśmy altanę, zrezygnowaliśmy ze ściany działowej obok schodów, aby schody były otwarte. Tak ogólnie to wszystko. Podaj emaila łatwiej mi bedzie przesłać zdjęcia. A wy jakie przeróbki zrobiliście w projekcie?

• 3 months później...

Właśnie finalizuję zakup działki z wjazdem od południa, toteż i dom musi mieć wejście z tej strony. Nie chcemy jednak mieć ogródka od strony ulicy, zatem interesuje nas dom, owszem, z wejściem od południa, ale z wyjściem na taras po stronie zachodniej.

Rozważamy projekt GWARNY (http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=136&IdKolekcji=). Po zlikwidowaniu gabinetu osiągniemy pożądaną wielkość salonu. Martwi mnie jednak, że tak powstały salon będzie nieproporcjonalnie wydłużony.

Co o tym sądzicie ? Jest tu może ktoś, kto budował lub buduje ten dom ?

Witam!

Ja wybudowałam dom Gwarny. W oryginalnym projekcie na dole był pokój oraz kuchnia z salonem. Ja dokonałam zmian i w miejsce pokoju zrobiłam kuchnię a reszta stała się salonem. Nie żałuję bo mam dużą przestrzeń w salonie, nie ma problemu z większą ilością gości. A także (co mnie się bardzo podoba) schody są w salonie, a tak w projekcie były oddzielone ściąną ponieważ obok nich była kuchnia i były ukryte w klatce schodowj. Także polecam to rozwiązanie ponieważ po zmianach otrzymałam około 40 metrów kwadratowych powierzchni, na której bardzo mi zależało.