maciunio 06.12.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 Czy ktoś może budował, buduje a moze planuje budować domek "GWARNY" - projekt MURATORA C39 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.12.2003 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 http://www.projekty.murator.com.pl/Panel/pliki/c39m1.jpgRaczej nikt, ale może ktoś spojrzy na ów C39 - Gwarny i się ustosunkuje Jak dla mnie, to parter ma nieciekawie wykorzystaną powierzchnię, za to poddasze OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 08.12.2003 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Cześć! Wielkie dzięki za zainteresowanie się moim ewentualnym projektem. Ja też tak uważam, że w obecnej wersji parter ma kilka mankamentów które trzeba koniecznie zmienić. Myśle o przeniesieniu dzrzwi od garażu pod schody. Kolejnym krokiem jest przeniesienie łazienki bardziej do środka vis-a-vis drzwi małego pokoju a miejsce po łazience można zagospodarować na garderobę. Jeszcze raz dzieki i pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian Matuszek 09.01.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Czekam na opinie na temat wygladu zewnętrznego wydaje się przytulny i prosty i tani w budowie ale to jest moja opinia ,środek sobie pozmieniałem według moich potrzeb ale jeszce raz ciekawi mnie wasza opinia co z wyglądem zew. może jest już nie modny? i staroświecki taki dla dziadków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 09.01.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 daj namiary na ten projekt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian Matuszek 09.01.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 dziekuje za zainteresowanie moim tematem, projekt można znaleźć na http://www.projekty.murator.pl odnośnik domy z poddaszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.01.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Jeszcze lepiej będzie o tak A przy okazji. Domek bardzo ładny i dość funkcjonalny. Nie podoba mi się tylko ustawność salonu, jeszcze z kominkiem wciśniętym w kąt, ale to się da łatwo rozwiązać. A co z dużą przestrzenią przy schodach? Jak ją zagospodarować? Ja jakoś tak na kilometr zaczynam rozpoznawać który projekt wyszedł z ręki kobiety a który od faceta. To jest zdecydowanie "męski" projekt. Kobiety inaczej wszystko widzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 22.07.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Bardzo ładny domeki wcale nie dla dziadkówpodoba mi się weranda z grillem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_136_3.jpeg http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_136_16.jpeg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 No to drobne uwagi.1) Na parterze z fotela na przeciwko kanapy widać kibel.2) Brak drugich drzwi przy wejściu do garażu. Może jeździć spalinami od korytarza po poddasze.3) A gdzie tu komin od kotłowni? Grzanie akumulacyjne prądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 22.07.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 No to drobne uwagi. 1) Na parterze z fotela na przeciwko kanapy widać kibel. 2) Brak drugich drzwi przy wejściu do garażu. Może jeździć spalinami od korytarza po poddasze. 3) A gdzie tu komin od kotłowni? Grzanie akumulacyjne prądem? Ad 1 No tak zgadzam się ale widać drzwi a nie kibel Ad 2 W garażu jest wentylacja a poza tym traktorem nie będę wjeżdżał przy wjeździe drwi wejściowe są zamkniete a drzwi garażowe otwarte Ad 3 Komin jest w pom. gosp. Zgadzam się także, że są to drobnostki do poprawienia. U góry zrobimy garderobę kosztem pokoi W WC na dole będzie dodatkowe okno Myślę, że będzie super. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 27.07.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jagna ma rację z tą ustawnością salonu. Przeciez nie chcesz na pewno zamknąć sobie przestrzeni stawiając w ten sposób meble, a w innym miejscu nie bardz mogę je sobie wyobrazić no bo na ścianie jest kominek. Wiem, że teraz będziesz jak piłeczkę odbijeć nasze argumenty, ja sama będąc mocno przekonana do swojego projektu tak robię ale spojrzyj na to wszystko z góry. Z układu pomieszczeń wnioskuję że masz dom ustawiony względem stron świata prawidłowo tzn. wejście od północy- więc możesz przebierać w projektach, w których salon jest od południa, a które są lepiej zaplanowane, dają przestrzeń, oddech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 27.07.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Nie, nie wejście jest od zachodu dlatego pasuje mi weranda od południa.Co do ustawności salonu to dla mnie jest ok i nie ma co dalej dyskutować, bo każdy ma inną wizję.W każdym razie dzięki za zainteresowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 18.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Szukam osób , które budują bądź wybudowali dom Muratora C39 Gwarny http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=136&IdKolekcji=41 My taki domek wybudowaliśmy, na razie mamy stan surowy zmknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wektor 22.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Jestem przed zakupem projektu domu Gwarny C-39. Czy może ktoś buduje taki dom w okolicach Bielska-Białej lub niedalekiej okolicy. Chciałbym go zobaczyć wybudowanego bądź w trakcie (bądź zdjęcia.) Proszę o pilną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamus78 27.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 witam my rowniez zaczelismy budowac dom gwarny... mam prosbe mozesz przesłac mi zdjecia jak to wyglada w praktyce i czy robiliscie jakies przerobki... pozdrawiam ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 28.07.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Hej. My własnie jestesmy na etapie wykończeniówki, tynki , płytki itp. Przeróbek za wiele nie mamy. Głównie to zmieniliśmy pom. gospodarcze na kotłownie, skróciliśmy altanę, zrezygnowaliśmy ze ściany działowej obok schodów, aby schody były otwarte. Tak ogólnie to wszystko. Podaj emaila łatwiej mi bedzie przesłać zdjęcia. A wy jakie przeróbki zrobiliście w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigoletto 03.11.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Właśnie finalizuję zakup działki z wjazdem od południa, toteż i dom musi mieć wejście z tej strony. Nie chcemy jednak mieć ogródka od strony ulicy, zatem interesuje nas dom, owszem, z wejściem od południa, ale z wyjściem na taras po stronie zachodniej.Rozważamy projekt GWARNY (http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=136&IdKolekcji=). Po zlikwidowaniu gabinetu osiągniemy pożądaną wielkość salonu. Martwi mnie jednak, że tak powstały salon będzie nieproporcjonalnie wydłużony. Co o tym sądzicie ? Jest tu może ktoś, kto budował lub buduje ten dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 07.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Zobacz projekt GL 150 , GL58 STUDIOATRIUM , zreszta oni maja oferte na domki z wjazdem od południa.Ja tez mam taka działkę z wjazdem od południa i własnie mysle o GL 150 lub np GL 266 - tzn w taki deseń aby pokoje były od frontu , kuchnia i łazienka z tyłu domu , a taras z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena79 11.11.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam!Ja wybudowałam dom Gwarny. W oryginalnym projekcie na dole był pokój oraz kuchnia z salonem. Ja dokonałam zmian i w miejsce pokoju zrobiłam kuchnię a reszta stała się salonem. Nie żałuję bo mam dużą przestrzeń w salonie, nie ma problemu z większą ilością gości. A także (co mnie się bardzo podoba) schody są w salonie, a tak w projekcie były oddzielone ściąną ponieważ obok nich była kuchnia i były ukryte w klatce schodowj. Także polecam to rozwiązanie ponieważ po zmianach otrzymałam około 40 metrów kwadratowych powierzchni, na której bardzo mi zależało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts