buki75 12.11.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 My budujemy Gwarny! Rozkład pomieszczeń - według projektu. Kilka rzeczy zewnętrznych zmieniliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 19.11.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Hej wszystkim którzy budują dom Muratora C39 Gwarny. My taki dom wybudowaliśmy rok temu. Obecnie jesteśmy na etapie wykańczeniówki. W projekcie za dużo nie zmieniliśmy. Zresztą zobaczcie sami:[/img][/img][/img][/img]Przepraszam za zla jakość zdjęc ale robiłam je późno, więc wyszły takie ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 19.11.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam! Ja wybudowałam dom Gwarny. W oryginalnym projekcie na dole był pokój oraz kuchnia z salonem. Ja dokonałam zmian i w miejsce pokoju zrobiłam kuchnię a reszta stała się salonem. Nie żałuję bo mam dużą przestrzeń w salonie, nie ma problemu z większą ilością gości. A także (co mnie się bardzo podoba) schody są w salonie, a tak w projekcie były oddzielone ściąną ponieważ obok nich była kuchnia i były ukryte w klatce schodowj. Także polecam to rozwiązanie ponieważ po zmianach otrzymałam około 40 metrów kwadratowych powierzchni, na której bardzo mi zależało. atena79 masz zdjęcia swojego domku? Na jakim etapie jesteś? a może zdjęcia wnętrza, chciałabym zobaczyć jak zmieniłaś wewątrz projekt? Ja też prześle zdjęcia domku wewnątrz, jesteśmy na etapie wykończeniówki więc ciągle szukamy inspiracji. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony z Zielonej 02.12.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam, My budujemy domek wg. projektu Gwarny. Budowę zaczynaliśmy w lipcu minionego roku, a w tej chwili prowadzimy prace wykończeniowe. Projekt zmodyfikowaliśmy nieznacznie - poszerzając taras. Teraz dom jest foremniejszy niż oryginał, a ponieważ zrezygnowaliśmy ze schodków na taras i zrobiliśmy podjazd - zimą będziemy mieli zamiast tarasu wiatę na drugi samochód. Nie postawiliśmy ścianki oddzielającej "gabinet" od reszty pomieszczeń mieszkalnych na parterze, więc mamy dużo otwartej przestrzeni i połączenie części wypoczynkowej z jadalnią i dalej kuchnią. Takie rozwiązanie sprawdziło się nam w naszym mieszkaniu zbudowanym na poddaszu. To miejsce, gdzie koncentruje się życie całego domu, więc nie ma co zamykać je w kilku oddzielnych pomieszczeniach. Budujemy w lubuskim, gdzie zarobki są "wschodnie", ale ceny za materiały i usługi budowlane "zachodnie". Innymi słowy wycena tego projektu podawana w MURATORZE (stan na 2008 rok) trochę już się zestarzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena79 05.01.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Mieszkam 3 roku w nowym domku, ale do tej pory jeszcze wszystko nie skończone i właśnie dlatego szukam inspiracji np. na wiatrołap. Z uwagi na to, iż nie jest zbyt duży nie ma pola do popisu. Chciałabym aby wierzchnie ubrania były schowane, ale myślę że na szafę jest zbyt mało miejsca. Co o tym myślicie. Jeżeli macie jakieś zdjęcia z urządzonego domu Gwarny będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka5612 22.05.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Mam prośbę czy mogę dostać zdjęcia wnętrza tego domku.Jak to wygląda w realu z tą kuchnią w salonie,a na poddaszu nie są małe pokoje.Mnie też się podoba ten dom .Bardzo proszę o wysłanie zdjęć jeśli to nie sprawi problemu,pozdrawiam.e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszczyk 04.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam, poszukuję projektu domu... wpadł mi w oko projekt Gwarny z Muratora: http://projekty.muratordom.pl/projekt_gwarny,136,1,0.htm jednak nie widzę zbyt dużego zainteresowania wśród forumowiczów tym projektem... . Co sądzicie o tym projekcie? może polecicie inny projekt spełniający kryteria: 1. dom do max 120-130 metrów 2. z poddaszem użytkowym 3. z garażem 4. z stosunkowo dużym zadaszonym tarasem 4. dach dwuspadowy (bez lub z małą ilością okien dachowych) 5. działka ma wjazd od południa z góry dziękuję za wszelkie porady, Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sensi42 09.05.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Hej! Jeżeli nadal interesuje Cię DOM GWARNY służę informacją- mieszkam w takim. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenka8424 29.07.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam, a my w tym roku zaczynamy budowę domu typu gwarny lustrzaną wersję. Nie mamy jeszcze kosztorysu i zastanawiam się jaki będzie ostateczny koszt budowy.... sensi42 czy mieliście jakieś trudności z budową domu ? czy musieliście coś zmieniać, bo np. było niefunkcjonalne? czy dm jest duży od środka, bo ja nie mogę sobie wyobrazić i jeśli to nie tajemnica, to ile was wyniosła budowa a potem wykończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagan5 22.11.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Też jestem zainteresowany budową domu tego typu i ostatnio udało mi się taki dom obejrzeć. Korzystając z uprzejmość kierownika budowy miałem okazję przyjrzeć dokładnie. Dom bardzo mi się podoba ale mam kilka zastrzeżeń. np. wielkość WC na dole. Na planie wygląda na małą a w rzeczywistości jest jeszcze mniejsza. Zastanawia mnie czy jest możliwe w tym projekcie aby zrobić piwnicę pod garażem i kotłownią (7) Kotłownię chciałbym umieścić właśnie w tej piwnicy a zejście do niej znajdowałoby się pod schodami prowadzącymi na górę. Dodatkowe wejście do piwnicy z zewnątrz budynku (załadunek opału)Chodzi o to że pomieszczenie szumnie nazwane kotłownią jest nie byt duże i ciężko tam będzie zmieścić piec na paliwo stałe nie mówiąc już o opale. Dodatkowym argumentem jest umieszczenie pieca poniżej poziomu grzejników (grawitacja na wypadek braku prądu) no i będzie gdzie trzymać słoiki na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.kabala 07.12.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Witam, jestem zainteresowana projektem domu Gwarnego i chciałabym zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości. Bardzo proszę o kontakt. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdaaa93 24.10.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Witam,buduje właśnie taki dom i chciałam bym zobaczyc jak w środku ten dom wyglada jakby ktoś mógł podesłać zdjęcia na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 07.11.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Drodzy forumowicze, już niedługo - 18 listopada - zapraszamy na spotkanie w SZKOLE MURATORA http://muratordom.pl/szkola-muratora/?utm_source=Forum_PG&utm_campaign=Szko%C5%82a%20Muratora To miejsce to prawdziwa kopalnia wiedzy dla wszystkich planujących budowę i budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts